Сега е точно : Октомври 4th, 2022, 9:49 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето: ДЏ Опрема
ТемаИспратено: Октомври 3rd, 2008, 11:43 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada
Во оваа секција ке ставам линкови од "reviews" на повеќе ДЏ компоненти, можете да пишете линк за некои од постоечките компоненти во листата или за некои што ги нема, јас ке ги додадам на листата потоа. Со ова може да помогнеме на луѓето заинтересирани да купат опрема полесно да стигнат до податоци. Воедно можеме овде да даваме мислења на опрема, да дискутираме, да споредуваме итн.

Миксети


-Allen & Heath Xone:02
http://www.skratchworx.com/reviews/xone02.php
http://www.djforums.com/content/2008/04 ... h-xone-02/

-Allen and Heath Xone:32
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... th-xone32/

-Audio Innovate AEM-100
http://www.skratchworx.com/reviews/aem-100.php
http://www.djforums.com/content/2008/03 ... 00-review/

-Audio Innovate AEM-100i
http://www.skratchworx.com/reviews/aem-100i.php
http://www.djforums.com/content/2007/12 ... ll-review/

-Behringer DJX700
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... 700-mixer/

-Behringer VMX 300
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... er-vmx300/

-Denon DN-X100
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-x100.php

-Denon DN-X300
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-x300.php
http://www.djforums.com/content/2008/03 ... n-dn-x300/

-Denon DN-X500 Mixer
http://www.djforums.com/content/2007/10 ... 500-mixer/

-Denon DN-X1500
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-x1500.php

-Ecler HAK 310
http://www.skratchworx.com/reviews/eclerhak310.php

-Ecler HAK380
http://www.skratchworx.com/reviews/hak380.php

-Ecler Evo4
http://www.djforums.com/content/2008/08 ... o4-part-1/

-Ecler Evo5
http://www.djforums.com/content/2007/12 ... o5-review/

-Ecler Nuo2
http://www.djforums.com/content/2006/04/22/ecler-nuo2/

-Ecler Nuo3
http://www.djforums.com/content/2007/05 ... o3-review/

-Ecler Nuo4
http://www.djforums.com/content/2008/04 ... -4-review/

-Ecler NUO5
http://www.skratchworx.com/reviews/nuo5.php

-Ecler SMAC Pro40
http://www.djforums.com/content/2003/07 ... 40-review/

-Gemini PS-626
http://www.djforums.com/content/2004/04 ... ni-ps-626/

-Gemini PMX-16
http://www.djforums.com/content/2004/04 ... ni-pmx-16/

-Korg Zero4
http://www.skratchworx.com/reviews/zero4.php

-Korg KM-202
http://www.skratchworx.com/reviews/km202.php

-Korg KM-402
http://www.skratchworx.com/reviews/km402.php

-Mackie d.4 Pro
http://www.skratchworx.com/reviews/d4pro.php

-Mackie d.2 Pro
http://www.skratchworx.com/reviews/d2pro.php

-Numark DXM06
http://www.djforums.com/content/2004/11 ... 06-review/

-Numark DXMPro
http://www.skratchworx.com/reviews/dxmpro.php

-Numark PPD01
http://www.skratchworx.com/reviews/ppd01.php
http://www.djforums.com/content/2004/04 ... ark-ppd01/

-Pioneer DJM400
http://www.djforums.com/content/2008/03 ... 00-review/

-Pioneer DJM600 Mixer
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... 600-mixer/

-Pioneer DJM700
http://www.djforums.com/content/2007/10 ... -reviewed/

-Pioneer DJM707
http://www.djforums.com/content/2007/07 ... ck-review/

-Pioneer DJM-909
http://www.skratchworx.com/reviews/djm-909.php
http://www.djforums.com/content/2008/02 ... 09-review/

-Pioneer DJM-707
http://www.skratchworx.com/reviews/djm-707.php

-Rane TTM-56
http://www.skratchworx.com/reviews/ttm56.php

-Rane TTM-57SL
http://www.skratchworx.com/reviews/ttm57sl.php

-Rane Empath
http://www.djforums.com/content/2006/09 ... th-review/

-Rane Empath GrandMaster Flash edition
http://www.djforums.com/content/2008/03 ... f-edition/

-Rodec Scratchbox
http://www.skratchworx.com/reviews/scratchbox.php

-Stanton M.505
http://www.djforums.com/content/2007/11/09/stantonm505/

-Stanton RM100 DJ Mixer
http://www.djforums.com/content/2005/04 ... 00-review/

-Stanton SA-5
http://www.skratchworx.com/reviews/sa-5.php

-Stanton SA12x
http://www.skratchworx.com/reviews/SA12x.php

-Tascam XS-8 2 Channel DJ Mixer
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... -dj-mixer/

-Technics SHDJ-1200
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... 200-mixer/

-Urei 1601
http://www.djforums.com/content/2008/08 ... 01-review/

-Urei 1601S
http://www.skratchworx.com/reviews/1601s.php
http://www.djforums.com/content/2006/08 ... 1s-review/

-Urei 1601E
http://www.skratchworx.com/reviews/1601e.php
http://www.djforums.com/content/2006/04 ... ei-1601-e/

-Vestax 175 (PCV)
http://www.djforums.com/content/2007/04 ... x-175-pcv/

-Vestax PCV-275
http://www.djforums.com/content/2008/06 ... x-pcv-275/

-Vestax PMC-280
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc280.php

-Vestax MW-3000 Mixing Workstation
http://www.djforums.com/content/2004/06 ... 00-review/

-Vestax PMC 37 Pro
http://www.djforums.com/content/2004/06 ... ro-review/

-Vestax PMC 05
http://www.djforums.com/content/2008/06 ... -05sl-vca/

-Vestax PMC-05 Pro III
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc-05proiii.php

-Vestax PMC-580 Pro
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc580pro.php

-Vestax PMC-06 Pro VCA
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc06.php

-Vestax PMC-007
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc-07.php

-Vestax PMC-08 Pro
http://www.skratchworx.com/reviews/pmc08pro.php

-Vestax VMC004XL
http://www.djforums.com/content/2008/01 ... xl-review/Грамофони

-American Audio HDT45
http://www.skratchworx.com/reviews/hdt45.php

-Gemini CDT-05
http://www.skratchworx.com/reviews/CDT-05.php

-Gemini TT-04
http://www.skratchworx.com/reviews/tt04.php

-Numark PT-01
http://www.djforums.com/content/2008/03/17/382/

-Numark TTX USB
http://www.skratchworx.com/reviews/ttx.php

-Numark TT500
http://www.djforums.com/content/2005/03 ... 00-review/

-Stanton STR8-30
http://www.djforums.com/content/2004/03 ... n-str8-30/

-Stanton STR8-60
http://www.djforums.com/content/2005/01 ... str8-60-2/

-Stanton STR8-80
http://www.djforums.com/content/2004/02 ... n-str8-80/

-Stanton STR8-100
http://www.djforums.com/content/2004/03 ... -str8-100/

-Stanton STR8-150
http://www.skratchworx.com/reviews/str8-150.php

-Technics 1210 mk5
http://www.skratchworx.com/reviews/1210mk5.php

-Vestax Handytrax
http://www.skratchworx.com/reviews/Handytrax.php

-Vestax PDX-2000 MK1
http://www.djforums.com/content/2006/04 ... -2000-mk1/

-Vestax PDX2000 mkII
http://www.skratchworx.com/reviews/pdx2000mkii.php

-Vestax PDX2300 mkII Pro
http://www.skratchworx.com/reviews/pdx23000mkiipro.php

-Vestax PDX3000
http://www.skratchworx.com/reviews/pdx3000.php

-Vestax QFO
http://www.skratchworx.com/reviews/qfo.php

-Vestax QFO-LE
http://www.skratchworx.com/reviews/qfole.phpCDJs

-Denon DN-S1000
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-s1000.php
http://www.djforums.com/content/2007/07 ... 00-review/

-Denon DN-S3000
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-s3000_1.php
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-s3000_2.php

-Denon DN-S3500
http://www.djforums.com/content/2005/10 ... 00-review/

-Denon DN-S5000
http://www.skratchworx.com/reviews/dn-s5000.php

-Gemini CFX-30
http://www.djforums.com/content/2007/05 ... ni-cfx-30/

-Numark CDN-88
http://www.djforums.com/content/2006/03 ... rk-cdn-88/

-Numark CDX
http://www.skratchworx.com/reviews/cdx.php

-Numark HDX
http://www.skratchworx.com/reviews/hdx.php

-Numark iCDX
http://www.skratchworx.com/reviews/icdx.php

-Pioneer CDJ 200
http://www.djforums.com/content/2007/09 ... er-cdj200/

-Pioneer CDJ-400
http://www.skratchworx.com/reviews/cdj400.php

-Pioneer CDJ 800
http://www.djforums.com/content/2004/04 ... r-cdj-800/

-Pioneer CDJ 800 MKII
http://www.djforums.com/content/2006/03 ... mpression/

-Stanton C.314
http://www.djforums.com/content/2007/07 ... 14-review/
http://www.djforums.com/content/2007/06 ... -cd-decks/

-Stanton c.324
http://www.skratchworx.com/reviews/c324.php

-Technics SL-DZ1200
http://www.skratchworx.com/reviews/sldz1200.php

-Vestax CDX-05
http://www.skratchworx.com/reviews/cdx-05.php


Глави и Игли

-Ortofon Q-Berts
http://www.djforums.com/content/2006/07 ... t-needles/
http://www.djforums.com/content/2005/08 ... on-review/

-Shure M44-7
http://www.djforums.com/content/2006/04 ... cartridge/

-Shure M44G
http://www.djforums.com/content/2005/04 ... g-needles/

-Shure M44-7 vs M44G
http://www.skratchworx.com/reviews/447vs44g.phpДВС Системи

-Rane Serato Scratch Live
http://www.skratchworx.com/reviews/ssl_1.4.php
http://www.skratchworx.com/reviews/ssl_1.6.php
http://www.djforums.com/content/2007/09 ... mpression/

-Native Instruments Traktor Scratch
http://www.skratchworx.com/reviews/traktorscratch.php

-MixVibes DVS v6
http://www.skratchworx.com/reviews/mixvibes6.php

-Torq Connectiv
http://www.djforums.com/content/2007/11 ... iv-review/_________________
Hardcore Rap Will Never Die

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 28th, 2008, 5:20 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
набрзинка разгледував брат оти неам поим ништо од овој дел од хардвер. само да ти кажам секоја почит за трудот, навистина корисни линкови. ќе ги разгледам подетално, макар да малку ми е безвеза да читам форумиве без шанса да набавам некое вакво парче опрема, па конкретно да се види и осети...многу ме влече оваа работа - DJ опрема (од поскоро време)...ако можеш да ми кажеш барем отприлика како се движат цените за грамофон некој како за заучуење, на старо, да пробам да вртам нешто, чисто да ја осетам опремата...
однапред фала
мир!

_________________
"...to speak the truth it takes bravery,
and no man could stop my flow
because i know what i speak, and i speak what i know..."The RZA


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 29th, 2008, 1:53 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2007, 9:28 pm
Мислења: 168
Локација: Dracevo Dolinata
Војник секоја чест за ова, време беше некој да ја среди дј-инг секцијата, само уште кај Digital Vinyl Systems го имаш забораено на Numark Virtual Vinyl ( http://www.numark.com/virtualvinyl ) :wink:

_________________
http://myspace.com/therawandthewicked
-----------------------------------------
Dj Goce D' Sauce 1!!!


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 11th, 2009, 5:29 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada
hotsauce Напиша:
Војник секоја чест за ова, време беше некој да ја среди дј-инг секцијата, само уште кај Digital Vinyl Systems го имаш забораено на Numark Virtual Vinyl ( http://www.numark.com/virtualvinyl ) :wink:


Пробај некој линк да најдеш кај што има рецензија на некоја ДЏ компонента. Не сум ставил линкови директно од производителите зашто сите си фи фалат производите како најдобри, а ако е рецензија барем може и негативни страни да се чујат, некако по реална проценка ми е тоа.

_________________
Hardcore Rap Will Never Die

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 11th, 2009, 5:33 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada
c-sativa Напиша:
набрзинка разгледував брат оти неам поим ништо од овој дел од хардвер. само да ти кажам секоја почит за трудот, навистина корисни линкови. ќе ги разгледам подетално, макар да малку ми е безвеза да читам форумиве без шанса да набавам некое вакво парче опрема, па конкретно да се види и осети...многу ме влече оваа работа - DJ опрема (од поскоро време)...ако можеш да ми кажеш барем отприлика како се движат цените за грамофон некој како за заучуење, на старо, да пробам да вртам нешто, чисто да ја осетам опремата...
однапред фала
мир!


Прво фала, второ грамофони носеа едно време кај нас Техникс (кои според мене се најдобри) и незнам дали уште носат, а има други поевтини марки. Искрено не ти треба најдобриот грамофон за почеток, битно е моторот на грамофонот да е испавен и издржлив. Јас искрено купив на старо 2 Техникс 1210 мк2 кои се 8 или више години стари и работат без никаков проблем. Ако можеш да го најдеш тој модел за добра цена тогаш нема да згрешиш. За опрема на ново до сега барем имам забележано продавница една во тц Капиштец и во Аудиоцентар во ГТЦ.

_________________
Hardcore Rap Will Never Die

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 12th, 2009, 1:01 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
VOJNIK Напиша:
Прво фала, второ грамофони носеа едно време кај нас Техникс (кои според мене се најдобри) и незнам дали уште носат, а има други поевтини марки. Искрено не ти треба најдобриот грамофон за почеток, битно е моторот на грамофонот да е испавен и издржлив. Јас искрено купив на старо 2 Техникс 1210 мк2 кои се 8 или више години стари и работат без никаков проблем. Ако можеш да го најдеш тој модел за добра цена тогаш нема да згрешиш. За опрема на ново до сега барем имам забележано продавница една во тц Капиштец и во Аудиоцентар во ГТЦ.

ок брат, нови тешко да си овозможам, ќе побарам на старо такво нешто кога ќе бидм у ситуација 8)
фала ти многу за инфо.
почит
мир!

_________________
"...to speak the truth it takes bravery,
and no man could stop my flow
because i know what i speak, and i speak what i know..."The RZA


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 12th, 2009, 6:47 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2007, 9:28 pm
Мислења: 168
Локација: Dracevo Dolinata
Вака.. c-sativa ако планираш озбилно да влагаш во дј-играта тогаш би ти препорачал:
- 1 опција - идеш аналогно со 2* Technics Sl 1200 МК2, миксер двоканален со добар fader
ако планираш нормално да скречаш (јас би ти препорачал Vestax PMC 06 Pro ili Ecler Nuo 2.0)
и да припремиш доста кеш за плочи или да земеш и Digital Vinyl System(препорачливо Serato Scrtach Live,
или Torq Conectiv на M-Audio) -напоменувам дека ова е доста скапа опција кошта негде околу +/- 1800-2000 евра
+ заборавив да напоменам дека ако идеш со DVS како Serato или Torq ти треба и лаптоп и тоа некој поскап :wink:

- 2 опција - идеш дигитално со 2* Pioneer CDJ-800 MK2 и некој од горенаведените миксери но во овој случај
добро би ти дошло да земеш три канален миксер како Vestax PCV 275 или Gemini PS 626X
-Оваа опција на ново би те чинела околу 1500-1600 евра, а на старо мозеби до некој 1000 евра....

Според мене добро размисли дали сериозно сакаш да влезеш во играта бидејќи е многу скап спорт
(бар за наш стандард) или ако ти е само за мерак можеш да земеш некоја аматерска опрема
и да пукаш музика/скречови по дома :wink:

_________________
http://myspace.com/therawandthewicked
-----------------------------------------
Dj Goce D' Sauce 1!!!


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jaнуари 13th, 2009, 1:52 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
hotsauce Напиша:
Вака.. c-sativa ако планираш озбилно да влагаш во дј-играта тогаш би ти препорачал:
- 1 опција - идеш аналогно со 2* Technics Sl 1200 МК2, миксер двоканален со добар fader
ако планираш нормално да скречаш (јас би ти препорачал Vestax PMC 06 Pro ili Ecler Nuo 2.0)
и да припремиш доста кеш за плочи или да земеш и Digital Vinyl System(препорачливо Serato Scrtach Live,
или Torq Conectiv на M-Audio) -напоменувам дека ова е доста скапа опција кошта негде околу +/- 1800-2000 евра
+ заборавив да напоменам дека ако идеш со DVS како Serato или Torq ти треба и лаптоп и тоа некој поскап :wink:

- 2 опција - идеш дигитално со 2* Pioneer CDJ-800 MK2 и некој од горенаведените миксери но во овој случај
добро би ти дошло да земеш три канален миксер како Vestax PCV 275 или Gemini PS 626X
-Оваа опција на ново би те чинела околу 1500-1600 евра, а на старо мозеби до некој 1000 евра....

Според мене добро размисли дали сериозно сакаш да влезеш во играта бидејќи е многу скап спорт
(бар за наш стандард) или ако ти е само за мерак можеш да земеш некоја аматерска опрема
и да пукаш музика/скречови по дома :wink:

фала брат, прилично ми помогнавте со Војник. немам некоа намера за сериозно занимавање најпрво поради финансиска ситуација, и оти сум свесен за "тежината" на спортот во тој поглед. сакам да се запознаам со опремата колку што можам подобро (чисто поради радозналост и љубов кон таа гранка на хип хопот), а мислам дека најдобро ќе го направам тоа ако ја допрам.
како и да е, да не тормозам со глупости, фала на совет/препорака
почит
мир!

_________________
"...to speak the truth it takes bravery,
and no man could stop my flow
because i know what i speak, and i speak what i know..."The RZA


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето: Re: ДЏ Опрема
ТемаИспратено: Декември 6th, 2009, 1:00 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
I:
Војник ги заборави Total controler-ите, а како еден од најдобрите е Нумарковиот NS7 (http://www.ns7controller.com/). Произведен е од Numark во соработка со Serato. Специјализиран за да работи преку Serato ITCH a компактибилен е и со останатите софтвери.
http://www.youtube.com/watch?v=5q_FpuDxLlo

II:
Има доста продавници наменети за аудио опрема и кај нас, а едни од подобро снабдените се: Artist и Zac(ГТЦ).
Е сега тоа што цените се малце повисоки е друга работа.

1L

_________________
If you feel I disrespected you, good, I meant to!


Кон врв
 Профил  
 
 Наслов на мислењето: Re: ДЏ Опрема
ТемаИспратено: Jaнуари 15th, 2010, 12:57 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada
сум гледал видеа со NS7 делуе доста солидно за скречање такоџе али осет на грамофон некако е незаменлив мислам дека.

_________________
Hardcore Rap Will Never Die

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk


Кон врв
 Профил  
 
Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови и 1 гостин


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
cron
Copyright © 2004-2009 Македонски Рап