Bad Contract – Македонија

Охридската рап група Bad Contract со нова песна за нашата Татковина.

Песната носи наслов Македонија и е посветена на нашата држава. Направена е како реакција на познатите политички и социјални настани.  Приказната е токму во тој стил за да биде подостапна за младите генерации, кои преку ова ке се запознаат со македонската историја и ке го кажат своето мисленје.  Во продолжение ви оставеме линк за да ја слушнете, видите и оцените. Аудио продукцијата е на M.W.P. – Охрид (Mecka Warior Production), ремастерингот го направи Љупчо Попески, а за видеото се погрижи Пржин Продукција. Оваа трака ќе се најде и на албумот на Bad Contract, кој како што веќе знаете е во тек на изработка и ќе носи наслов Перфекција.

 

Онлајн рап радио

Mestoto na zlostorot

Кликнете тука да го слушате радиото.

 

Tha Titanium – PROJECT 22

Project-22

Кликнете тука за да го симнете албумот.

 

DAZ FLOW Ви го поклонува албумот / free download

Daz Flow ви го поклонува албумот кој излезе пред една недела. Албумот се вика “Кругот се врти“ и во песните можеме да го слушнеме секојдневниот живот во Скопје и пoшироко. Албумот е продуциран и миксан од Воислав Димитријевиќ & Гордан Божиновски. Музиката на песните (3,4,6,7,8,9,11,12) е од Skeet Skeetara, на песните (2,5,10) е на Ненад Стефановски – Брус и на песните (1,13,14) музиката е од Воислав Димитријевиќ. Аранжманот на песните (8,9) е на Skeet Skeetara, на песните (2,5,10) е од Брус, на тракиците (3,4,6,7,11,12,13) е на Гордан Божиновски и на траките (1,13,14) аранжманот е на Воислав. Дизајнот е на Воислав Димитријевиќ, додека фотографирањето му има припаднато на Марио Давчевски. Албумот содржи 14 песни, снимен во Toksikologija Рекордс 2010 година, a помогнато за да се издаде од Urban Rekords. Daz Flow се заблaгодарува до сите што му помогнале да се отвари сонот. Ваше е албумчето да го симнeте во вашите компјутери, да го преслушате и да оставите коментар за тоа како ви се допаѓа. Ексклузивно за хипхоп.мк Урбан Рекордс открија дека спремаат нов проект кој ќе излезе за брзо време. Линкот за да го симнете албумот се наоѓа веднаш под содржината.

 

Промоција на DNS TOM III

Промоција на DNS TOM III

 

Журка во Shrek, Битола

 

Нов дизајн

Добредојдовте на новата www.rap.com.mk страна. Страната е сеуште во изработка, како и дизајнот на форумот. Пријавувајте ги сите проблеми на Mitko преку приватна порака на форумот. За да го посетите форумот кликнете тука, или пак кликнете на Форум во менито.


 

Silver HipHop Fest (Охрид)

Silver HipHop Fest - Охрид, Градиште