Сега е точно : Jуни 15th, 2025, 7:10 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 19th, 2007, 2:33 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 7th, 2005, 9:54 pm
Мислења: 288
Точно. Да се смеам или не прашање е сега...Ај ЌЕ СЕ СМЕАМ.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 19th, 2007, 6:03 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 10:28 pm
Мислења: 1048
Локација: Silitus - The Power od Divinity
hm za da dopresh do ona sto publikata saka da go cue e se razbira still na Nokaut, 3D, Vrcak i nekoj takvi slicni... dokolku sakash da dopresh do vistinskite slushateli, znaci pred se treba da imash dobar instrumental koj uste od start go vlece i slushatelot pokazuva interes... za rimite e varijabilno... sekoj so tekot na pishuvanjeto si go izgraduva stilot a voedno i nacinot na razmisluvanje...klishea, isti temi... cel ton... e sea primetiv deka ima i dosta "raperi" koj si go stavaat nivoto na zivotot na "beda" zatoa sto taka ke izgledaat Hardcore, a potoa ke zemat da pishuvaat tekstovi okolu toa... ne mi e jasno kako tie ziveat vo beda i na ulica, a dnevno minimum 100denari troshat... e aj sea... ali ne e toa bitno, znaes bitno e da si Hardcore... znaci lica koj pishuvaat liriki koj ne se verodostojni i neiskuseni ne se voopsto ni za falenje ni za slushanje... nejkam da slusham nisto sto e pishuvano od spienje... sum sonuval nesto, ili mi kazuvale i ajde sea tema za pishvuanje...
Kako sto kazav, instrumentalot prv, tekstot bogat so jaki i cvrsti liriki, ne premnogu slozni, varijabilni, i se razbira FLOW... bez ovie 3ri raboti mislam deka dzabe veze bilo koj sto voopsto saka da napravi nesto...

imam uste mnogu da komentiram na temava, arno ama znam deka ima dosta "hardcorci" koj mozat odma da mi se sprotistvat na mislenjeto, a nejkam da se nerviram i da gubam vreme objasnuvajki se na nekoj sto ne e kompaktabilen da zbori.taka da

Pozdrav
Doktor_ - Makrap Moderators Team

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 19th, 2007, 11:34 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
bitno mi e txtot da ne e "dzvakanje slama u prazno" t.e. aftorot da prenese del od sebe na list i dobro da go izrecitira toa, pa posle ide instrumentalot vokalot i sl.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 20th, 2007, 10:35 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Октомври 24th, 2006, 12:08 am
Мислења: 417
Локација: Прилеп, ебаго :D
Сфатете едно: Текстот треба да допре до слушателот, со секој збор да се пренесе по една порака, да се опише до детали, на тој начин што слушателот ќе сфати за што станува збор. Повеќе од јасно е дека текстовите каде што се презентира оној раскошен начин на живот привлекуваат повеќе внимание, исто така како и текстовите каде авторот се преувеличува сам себе си. Дали е тоа реално и пред се, ДАЛИ ДОАЃА ОД СРЦЕ????? Тоа е она што треба да се пишува во текстовите, да се истураат емоциите на парче хартија. Ова го зборувам затоа што пред некој ден бев сведок на таков текст, верувајте немам видено нешто подобро од страна на Хард-Кор. Тоа е она што МЕНЕ навистина ми се допадна. Благодарност до таа личност што ми го покажа тоа, а која е таа личност, сама знае. :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 22nd, 2007, 12:18 am 
Отсутен

Mislam deka i jas znam.MIR (btw ne mora da me falis tolku...ne sum PERFECT)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 22nd, 2007, 9:43 am 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Оние последните ре4еници од постот на бед бој се мој..Тие двете.Ова го кажвам за да нема недоразбирање.
Инаку добар текст денес ти е серење и кур4ење од типот " најдобар сум " .. Прифатиле или не така е.90 насто за то пишат ..Дисој дисој и дисој.
Според мене за еден текст да е добар треба да е одраз на тебе..Ти во огледало.Да се внесиш во текстот..Да доприш до некој..И се согласвам со бед бој дека не е се во римите.Треба добри квалитетни рими , ама поважна е поентата на секој стих и метафорите ..Барем според мене.Мое мислење.И да треба да е од срце..Ако напишиш сентиментален текст , ќе те третират ко слабак " де4ките од големото добро утро ".Ина4е текст без добра инструменталка е еднакво на срање ..Еве зошто..Дека инструменталката ако не е добра за уво тогаш заеби текстот..Како ќе ја слушаш песната..Зато велам дека треба и добра инструменталка..
А текст настрана од инструментал треба да има реалност , нешто од тебе шо иди од срцето , квалитетни рими , поента задлабо4ена да не биди баш едноставна ( или да биди ) , али поарно е да се замислиш во метафорите.Толку.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 22nd, 2007, 8:54 pm 
Отсутен
Членски аватор

Cr|m|naL Напиша:
Mislam deka i jas znam.MIR (btw ne mora da me falis tolku...ne sum PERFECT)

For God-knows-how-many-times: LET ME BE THA JUDGE OF THAT! :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 23rd, 2007, 12:58 am 
Отсутен

For God-knows-how-many-times: LET ME BE THA JUDGE OF THAT! :D[/quote] :P

ONLY GOD CAN JIDGE ME!!! Kolku jas sto znam...TI NE SI GOSPOD...MIR

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 23rd, 2007, 12:33 pm 
Отсутен
Членски аватор

I have never proclaimed my self as a God... But when it comes for my decisions... I am God to my self.. If you know what I mean :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 23rd, 2007, 6:47 pm 
Отсутен

HOWEVER.

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 6 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап