Jass sakase da kaze kako sto rece rap rival deka pred se e rapot ali kako sto mozes da primetis e deka lugeto idat kon toa da napraat dobar spot da gi ima na TV baska ne e kako sto rece ti prvo rap pesna da bide dobra denes pravat prvin koreografija za spot pa pesna poveketo ne velam za site ..ako nekoj pravel rap od dusa i se prestavil so negoviot singl na TV i lugeto go primat mnogu dobro on preminuva na po meko nesto bidejki slavata si go pravi svoeto.
drugo sto sakam da kazam.
odreden krug na luge ne gi interesira sto ke napravat dali nego mu prija dali mu se slucilo toa na nego i dali e vistinska prica.Zosto kako sto rekov pred malce nema denes vistinski sto go pravat toa ima da nabrojuvam sea.pocit do niv.pokraj spotovi pak si se istite no pogolem del od niv vo toj fazon baraat honorari (pari) za nastapi i tntn.
esega ima luge koj sto resile da ziveat od rap muzikata ima luge koj sto nesmees ni da prereces bidejki toj toa go zasluzil a ne nekoj mrsulkovci da si pravat bajram na mozokot.poznavam decki koj pravat instrumentalki i si go cenat toa sto go napravile i si stavil cena 500 den od pesna (ova kako primer e tuka ) no jas ne zboram za luge koj se po 20 godini vo rap scenava tuku luge koj nemaat vrska od toa kopiljaci koj samo tresat gluposti .toj ke si rece me boli kur mene za site mene mi e super si zema pari vo sekoj slucaj go baraat televizii dojdi vo emisija ke ti dademe 2000 denari itntn
a na kraj ima luge sto go pravat toa za svoj kejf za svoja dusa a koj saka drug nego moze da go slusa.on ne planira nisto drugo tuku si saka da mu e pravenjeto rap muzika kako hobi i nisto poveke.
znaci nekoj so pravo moze da go pravi toa a ne sekoj.toj sto go pravi dolgo vreme primer jas mu davam maximalen pocit makar i da stanal kako 50 cent

(taka ide zborot ).nikogas nema da prerecam no ima luge sto ne se vo pravo ni malce.
fala sto go citavte ova se nadevam probav da objasnam na nekoj si moj nacin

.
inace na temava moze da se razgovara mnogu .Pozdrav i ostavete vasi mislenja.