Сега е точно : Jуни 16th, 2025, 5:20 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 25th, 2006, 11:52 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 19th, 2006, 10:54 am
Мислења: 188
Има луѓе што навистина го сакаат рапот и секојдневно се повеќе се трудат да го издигнат на повисоко ниво.Но сепак фалат и финансиски средства. :D :D :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 26th, 2006, 1:23 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jуни 7th, 2005, 8:14 pm
Мислења: 193
Локација: Kozle, Skopje
i tie sto bea vo publikata denes recitiraat, imaat ekipi, grupi, taka da veke nema koj da ti dojde na zabava da te gleda, osven da sedi od strana i da sere kolku si mizeren i nemozes so nego :cry:
taka da "rap scena"......
pa vidi peperutkite se razmnozuvaat.... :D

zal mi e

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 27th, 2006, 12:15 am 
Отсутен

Регистриран: Aприл 27th, 2006, 12:04 am
Мислења: 22
Znaci samo kje dremat site po forumov i kje komentirat deka ne ja biva scenata, a site se osekjaat kako del od nea! Koga togash site se deklarirame kako raperi. Ako go pravime toa mozheme i da prevzememe neshto okolu Nashata kultura. Barem jas taka ja osekjam. Kolku i da e krpena i odvaj se drzi ne smee da se komentira deka ja nema i ne ja biva. Taka se demantirame sebesi ako vekje se narekuvame raperi...

P.S. Moze ne e okej sto zboruvam vo mnozina bidejki uste ne se znaeme. novopecen sum na forumov. Pred nekoj den doznav deka postoi mesto kaj sto moze da najdes istomislenici da istepash nekoj muabet 8)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 27th, 2006, 1:58 am 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Maј 26th, 2004, 2:52 pm
Мислења: 1745
Локација: Los Angeles, CALIFORNIA USA
danok se slozuvam so tvojot komentar!

Слика

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 27th, 2006, 6:05 am 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 9:50 pm
Мислења: 738
Локација: Jurassic Park
MURGO Напиша:

mislam deka prvo treba da se napravi edna jaka ( mokna na muzicki plan ) izdavacka kuka.

idejata site ja znaeme .. mozebi i ke se ispolnese ako site bea slozni.. t.e. da ima donacija, i sposoben organizator!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 27th, 2006, 12:08 pm 
Отсутен

Регистриран: Maј 5th, 2005, 2:34 pm
Мислења: 237
ne znam vie sto tocno podrazbirate pod "scena" i kako tocno SAKATE taa da izgleda, posto ako sakate vo stilot na amerika, togash (negirale vie ili ne) ke mora da se premine vo komercijala, a neli kao nikoj nejke toa, site se hardcore, :P itn
posto, sega da gledame realno - mnogu mal procent od narodot bi sakal da slusa takov rap kako sto slusaat clenovite na ovoj forum eve..
a za underground scena, ima bajagi kaj nas,...

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 28th, 2006, 11:15 am 
Отсутен

Lugje, skoro site ovde pravime barem nekoja demo muzika ako ne povekje. Nema megjusebna podrska, sekoj kje kaze: slab ritam, los tekst, tapa recitiranje... samo onoj koj ne pravi muzika ne ja sfakja tezinata: volja, vreme, ponekogash i kesh, trud, i sto uste ne...
retko koj ja sfakja vrednosta na kreativnosta i ideologijata koja ja nosi so sebe...
site sme negativno kritizrski nastroeni najvekje kon 'nashata' muzika, samite kako del od kulturata se degradirame. REtko koj ja sfakja psihologijata i niskiot mentalitet koj vladee kaj nas... 8)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 28th, 2006, 11:52 am 
Отсутен

Регистриран: Maј 5th, 2005, 2:34 pm
Мислења: 237
jebiga, ali vali pogore ubavo reche.. site snimaat deneska, nema koj da ti dojde na zurka, bravo vali odlichen komentar
i danok isto, super komentari, u pravo ste

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 28th, 2006, 12:03 pm 
Отсутен

Ne e problem, ako celata scena se sostoi od publika - artisti. No ako tie artisti neznaat da cenat, bytheway da se zurkaat, sutkaat i tn. po zurkite... DZABE. KJe sedime so skrsteni race, i kje pukame seir. Samo onoj koj e opstoprifaten kako najdobar ima legitimno no ne i moralno pravo da kazhe deka ne te biva... Respekt do negoviot trud, no talentot mu e od gore daden... 8) Jas vikam namesto da se bavime so malogragjanski forumski muabeti da se obideme da ziveeme malku povekje na nacinot koj ni e na site poznat. Da ostavime drugite da govorat za nashata rabota, zivot, stil i avtenticnost...
П.С.абе на која финта ми се мења фонтов незнам што стиснав!?

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 30th, 2006, 1:06 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 7th, 2006, 7:15 pm
Мислења: 253
da premineme vo komercijala? pa gledaj vaka amerika e tatkovina na rapot i kako sto tamu se razviva treba da se razviva i ovde . koga crncite kako tatkovci na rapot preminaa vo komercijala zosto ne i nie. sakame scena da imame a nejkeme nikoj da ni gi slusa pesnite ( mislam na obicniot narod ) nemozi i underground da bideme i da imame jaka scena mora da ne ima malce od malce na TV

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 2 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап