Сега е точно : Jуни 18th, 2025, 1:23 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 17th, 2007, 9:48 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
toa sto ima treta strana znaci deka nekoj ima i sosema drgo glediste i sfakanje kon rapot, a ne ko nekoi sto go razbiraat samo kako prolazna sostojba pa daj da se dokazeme so nesto sto ne sme i ne sme ni bile ili ziveele

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 17th, 2007, 9:55 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 13th, 2006, 6:36 pm
Мислења: 49
Локација: Tetovo
fakt e deka spotot e edna vrsta reklamiranje toest komercijaliziranje ama nemoes da reces deka nekoj e komercijala ako snimil spot ili ako napunil sala so iljada dve iljade dushe (naravno ovde nikad nema da se desi toa) , mada ja pojce uzivam koj slusham nekoja traka nego koj gledam spot od taja traka zosto ova e muzika za ushi a ne za ochi. sum za toa da se snimaa spotoj zosto samo take bi doshlo do underground emisija na televizija na koj ce imas izbor da pushtash vakov rap i da ti bide cejf da zastanes da gledas(se razbira u soodvetno vreme od denot ili nokta) bez pritoa tamu da se izbacuaa pop pejaci ili TV stvoreni MC kao daskal vrchak i kompanija. ljudive zabravaa deka shmekot go praa zborojte kazani na tvoj nacin bez razlika dali nekoj te razbral ili ne ,kolku se trudish svite da te razbera tolku ne ke mozes sam da se razberesh,kolku go praes po ednostaven za da te svati i babami tolku po nepodnosliv i dosaden za ljudi shto stvarno slushaa rap ..(nema veze zabegav od temava) :) искрено спотојте од тони зен у топ листа со верица пандилоска и некој тралала срања штрчеа ко самовила у пекол или обратно.факт е дека немуе е туе местото или на некоја шугава емисија што ја води некоја тушла што се занимава со оговорања од типот на некое си Свет списание која нема ебена појма за тоа што е рап и што претставуе, таке само сам се ставаш у позиција да некој клошар што музиката му е последно нешто и најнепозната работа да те исмејава да те прае црнец ко 50 гроша и слично (ова не е конкретно за тони зен него за свите што мисла да се појава у емисија која нема врска со музиката што ја прае). таке да за све треба да се има усул и ништо не е лошо ако не е претерано. оваја музика е створена по улицете и вистинскиот звук моеш да го осетиш таму.всушност лириката е таја што е битна и што значи нешто у овој тип на музика и преку тоа моеш да пресудиш дали некој се искомерцијализирал или не.све останато е само украс за да звучи поубоо зборот што го слушаш. и би ви рекол Keep it Underground зошто таму му е местото.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: а?
ТемаИспратено: Maј 18th, 2007, 9:01 am 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 13th, 2005, 12:14 pm
Мислења: 198
Локација: Запад
Ах деца деца, сеите мирни, галапчиња. Што знаете за рап сега видов од муабетиве.

Рап си е рап дали е видео или аудио запис нема врска.

Дали е комерцијала или не е, ќе чуеш и ќе видиш.

Јас си ги одобрувам спотовите. Друго е кога ќе видиш песна со спот. Ја доловува песната секој спот на свој начин.

И јас би снимал спотови. Али ружен сум јебига..

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: Re: а?
ТемаИспратено: Maј 18th, 2007, 4:35 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 30th, 2005, 8:20 pm
Мислења: 596
Локација: Bitola metropola(Arnautmala)
[TiggaZ] Напиша:
Ах деца деца, сеите мирни, галапчиња. Што знаете за рап сега видов од муабетиве.

Рап си е рап дали е видео или аудио запис нема врска.

Дали е комерцијала или не е, ќе чуеш и ќе видиш.

Јас си ги одобрувам спотовите. Друго е кога ќе видиш песна со спот. Ја доловува песната секој спот на свој начин.

И јас би снимал спотови. Али ружен сум јебига..

znam za tebe te vidov..ubav mas si samo supa so ne srkas toa e losoto kaj tebe :lol: :lol: :lol: sorry so izbegav od tema

K.P.U..OD SEKOJ ASPEKT!!
www.sivdom.co.nr
www.myspace.com/sivdombitola
www.myspace.com/kaznenopopravnaustanova

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 19th, 2007, 1:31 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 17th, 2006, 6:07 pm
Мислења: 60
Локација: Ohrid
sve ok,samo ova so SUPATA ne treba...R.I.P

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 21st, 2007, 9:46 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
interesni odgovori sekoj razlicni mislenja mi se dopaga :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 30th, 2007, 4:13 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 29th, 2004, 12:41 am
Мислења: 237
Читам , читам и не можам да се изначудам.
Значи define: commercial
For profit. Also, paid announcements produced for targeted audiences to sell products or ideas. The economic force that finances commercial media.
www.pbs.org/weta/myjourneyhome/teachers/glossary.html
Значи ^^
Која веза има дали спотот е црно-бел , бо боја или 125 женски играат зад тебе. Кометцијала = за пари. Значи битна е тематиката зад песната врз која се работи на спотот, а не терминот/телевизијата/дружбата(на спотови) меѓу кој се емитува.
И малце аут оф топик, кој не започнал да се слуша одреден правец ако не започнал со комерцијалните дела ? Шо едноставно води кон
Дали комерцијализацијата воопшто е лоша ? :wink:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 30th, 2007, 5:26 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Јас ќе ти ре4ам зависи.

Има и добри комерцијални песни.Не одреквам.

Али се шо е праено вешта4ки , без некоја љубов , туку само за профит - колку и да е убо изрецитирано и текст јак да има = срање.
Некој можда земат пари , а го прат рапот од љубов..
Сепак , ако толку сите го сакате / сакаме рапот , тогаш шо не живејме од рапот ?
А да заборајв бе ние сме ундергроунд.
Да не тресиме глупости..
Имам поента во ова шо го кажав , само шо треба да се размисли.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maј 31st, 2007, 12:32 pm 
Отсутен

Регистриран: Февруари 27th, 2005, 2:48 am
Мислења: 506
[quote="RaP-RiVaL"]£àñ

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 1st, 2007, 2:07 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Декември 23rd, 2005, 12:04 am
Мислења: 15
RaP-RiVaL Напиша:
Јас ќе ти ре4ам зависи.

Има и добри комерцијални песни.Не одреквам.

Али се шо е праено вешта4ки , без некоја љубов , туку само за профит - колку и да е убо изрецитирано и текст јак да има = срање.
Некој можда земат пари , а го прат рапот од љубов..
Сепак , ако толку сите го сакате / сакаме рапот , тогаш шо не живејме од рапот ?
А да заборајв бе ние сме ундергроунд.
Да не тресиме глупости..
Имам поента во ова шо го кажав , само шо треба да се размисли.

mnogu glup komentar sorry ama izgleda bez vrska samo kolku da se dade coment ili nekoja kritika,a umisla vo muabetot nema6.
:)))) i malku bidi jasen.abe mali slusaj si rap4e i i4 ne se sekiraj za raperite komercijalni nekojmercijalni.

temava e epten glupava podobro bi bila zaklu4ena da e

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 4 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап