Сега е точно : Jуни 17th, 2025, 9:18 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 19th, 2005, 11:36 pm 
Epa sega sekoja scena si ima svoj kvaliteti..Tocno e toa deka na Amerikanskata scena vo posledno vreme ima premnogu komercijala..No sepak ima mnogu razviena HC scena...PA lugje ....od tamu potekna rapot..Mene licno od evropskata scena najmnogu mi se dopagjaat Germancite..Vistina e so Nelly i kompanija, ama kako so i samite znaete deka ne imaat pocit od nikoj!!Vistina e deka i mnogu HC tvrdokorci preminaa od HC vo komercijala(FAT JOE na prvo mesto)..No ne znam za drugite, ama jas mislam deka Amerikancite se 10 godini ponapred od nas so rapot,go priznavate toa ili ne....
------------------------------------------------------------------------------------
VAZNO E DA SE ROKA HC!!!

Кон врв

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 20th, 2005, 10:11 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 29th, 2004, 12:26 am
Мислења: 583
Локација: И да ме најдеш , што ?
како прво , не реков дека слушнам , и не сакам да слушам , како што викаш , Ронин , Garage Grind , па ако сака и Mind нека е , не му чини музиката , е срање , СПОРЕД МЕНЕ ... а тебе ако ти е добро тоа , не можеш да го кажеш истото за сите , не е така ? ... па затоа реков дека зависи од каков стил музика сакаш ... натака , СПОРЕД МЕНЕ , тоа тој што го прави , е глупа работа ... Garage Grind ... нема што да правиме , па ај ќе пробаме нешто ново ... а слично е и со другите Англиски [главно]

а реков дека не се за споредување ... зошто ти рече Американскиот рап тргнал на полошо , а Европскиот на подобро , тоа е споредување :P

PS ова ти е дискусија за рап , и тн и тн , да не ме сватиш лично :D

ајт поздрав

Fear Denies Faith!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2005, 1:08 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
... Garage Grind ... нема што да правиме , па ај ќе пробаме нешто ново ... а слично е и со другите Англиски [главно

Vidi vaka Garage Grind e postara muzika nego sho mislish nego aj po toa se gleda deka ne se razbirash mnogu vo druga muzika...:) :P

Kako i da e Pozdrav do tebe hehehe...

A i BTW Jazz Rulezz Tom Waits za pretsedatel aahahahahaha

Mir!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 21st, 2005, 11:00 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 10:28 pm
Мислења: 1048
Локација: Silitus - The Power od Divinity
ne se soglasum so nikoj, sporedbite mozes da gi pravis na stilovi i koj ima podobar. Ako veke ideme taka ajde togas da prasam kako vi se sviga Aziskiot Stil na recitiranje i pesni? ne mi trebaat ni argumenti ni fakti da dokazam koj ima podobar. Ednostavno ke recam deka sekoj si ima svoj i se bazira na toa sto mu se sviga, ako ne tebe ne ti se sviga jebiga. Evropskata rap scena ima dosta podobruvanje, no sepak trgnete od toa deka rapot e vo glavno crnecka kultura, koja mnogu ja zele, prifatile, i ja pravat. i ne e amerikasnkiot najdobar, no ne i evropskiot, vo glavno nema najdobar, se zavisi od vkus.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 26th, 2005, 7:18 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 29th, 2004, 12:26 am
Мислења: 583
Локација: И да ме најдеш , што ?
абе , тоа можеби е постара музика , и не се разбирам во друг вид музика , а НЕ НИ САКАМ :P

поздрав , [ Доктор ти текна да пишиш нешто ]

и во право е доктор , тоа зависи од тоа кој стил е подобар за тој што го слуша тоа ...

Fear Denies Faith!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 26th, 2005, 9:05 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maрт 26th, 2005, 4:17 pm
Мислења: 2628
Локација: ваму таму
zdravo zivo na site....
po prvo se soglasuvam 100% so Doktorot.... i po vtoro ... Makedonskiot HC Rap e najdobar za mene - em go razbiram kako sto treba i ima dosta tekstovi koi se napraveni od pamet i dusa ....i vleguvaat isto tamu ... primer SVP - Surovna Realnost.... Da Dzaka - Od denes za utre !!!
POCIT do Raperite !!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Aприл 1st, 2005, 12:45 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 10:28 pm
Мислења: 1048
Локација: Silitus - The Power od Divinity
vo pravost sekoj si go neguva svojot stil, opsto gledano kako sto kazav sekoj kritikuva ili fali ona sto na nego mu se sviga... mak rapot definitivno treba poveke da se izdignuva i bide del od evropskoto ramnishte..

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Авдуст 11th, 2005, 5:12 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 10:21 pm
Мислења: 73
Локација: nema
Mnogu sme daleku od evropa vo se pa i vo rapot abe makedonija e na samoto dno da go e i toa mnogu me nervira ama shto da praish toa e toa ajt

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 19 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до: