тоа е точно дека секој си почитува своето , а дека европскиот рап е на подобро , да , ама сепак има разлика во англискиот , во францускиот , во германскиот ... не ми е тоа поентата , туку викам дека рап од секоја различна земја , може да се класифицира , така да не може општо да се кажува ...
рапот можеби тргнал на полошо во САД , но тоа што било , не е за заборавање , американскиот рап секогаш ќе остане најдобар досега ... се што се има случено во САД досега не е за подценување , и нема шанси да се споредува тоа со европскиот ... Old School , New School ... 30 години има такви срања, па и повеќе , ... и не викам и не реков дека не чини европскиот рап , туку не е за споредување со Американскиот рап ...
на крај , Dizzie Rascal , The Streets воопшто не чинат , ако пробуваат нешто да направат ... Dizzie Rascal e подобар во тој поглед , добро рецитира и барем текстовите му се вредни нешто , а The Streets рецитираат за тоа како е "совршен животот" , што ми се гади ... и така натака и така натака ... The Roots не се лоши ...
и другите во Европа не ми се пишува , ме мрзи ,
и понатака ...Европскиот Рап е добар , не е лош , тоа не го реков , но не може да се споредува во Американскиот ,
а примери ? Das Efx, MOP , Nine 9 , 2Pac , Biggie , Immortal Technique , Tim Dog , Big L , Big Pun ... има колку сакаш ...
што не можеш да кажеш за Европскиот рап ... нема да најдеш толку добри артисти ... колку што имало во Америка ... а дека оди Европскиот на подобро , оди ... тоа ќе се види во следните децении што идат ... како ќе се развие ...
ајт
_________________ www.myspace.com/faceandslipi
www.phoboss.orgfree.com
Fear Denies Faith!
|