Сега е точно : Jуни 18th, 2025, 1:15 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето: KARAKTERISTIKI NA EVROPSKIOT RAP
ТемаИспратено: Maрт 13th, 2005, 6:26 pm 
Отсутен

Регистриран: Maј 27th, 2004, 9:03 pm
Мислења: 69
Локација: B YELLOW STYLE
Ako amerite imaat svoj stil prepoznatliv za niv,sto moslite dali i evropa ima svoj stil prepoznatliv za nea,i koga ke go slusnat rapot ke recat e ova ti e evropsko sranje!No koi se tie karakteristiki?Velat deka rapot vo evropa e nekako po brz,po moderen,po kombiniran.Sto mislite? :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 13th, 2005, 9:38 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 29th, 2004, 12:41 am
Мислења: 237
па коа во едне град , земен пример е нашата Битола , има да речиме например 30мина кои снимаат активно рап , секој има свот стил , поразличен од другите , па ако земеме во предвид македонија , па балканот , па европа , хмм .. па колку стилови ке има ? така да јас мислам дека не може да се препознае :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 14th, 2005, 11:43 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 29th, 2004, 12:26 am
Мислења: 583
Локација: И да ме најдеш , што ?
Не би рекол баш европски стил , подобро како европски стилови ... не можеш општо да кажеш , пошто , Англискиот рап како што имам слушнато не може да се спореди со Германскиот , или Францускиот со било кој ...

рапот , според мене , од секоја различна земја , или околина , како сакаш наречи го ... секој има свој различен вкус [ flava ... ] , според тоа што знам , можам да кажам дека Англискиот " рап " е најлош од сите европски ... барем ако кажуваме општо ...

ајт

Fear Denies Faith!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 15th, 2005, 1:23 am 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
E vakvi temi be luge AMAN!!Za evropskiot rap bi rekol deka vo poslednite 5 a moze da se rche i 6 godini mi se dopaga mnogu,MNOGU poveke nego amerikanskiot,ne radi drugo nego radi toa sto evropjanite go smenija kon podobro za razlika od amerite koi go smenija kon polosho,neli?Taka da evropjanite so amerite veke ne se ni sporeduvaat sto se vika,francuzite si ja postuvaat nivnata muzika i gi zabole za drugite,germancite da se reche deka i oni samo sto ima nekoi koi zimaat primer od amerite,anglicanite da ne praam muabet kolku se razlicni.:)Anglicanite odat poveke nakaj Garage muzika toa im e eden pravec od rap da receme pr.Dizee Rascal,The Streets,Roots Manuva i dr.Toa e stil koj si go postuvaat samo tie nivna muzika e,mene licno mi se sviga za vas ne znam ne e ni bitno irelevantno e toa:)Taka da toa e EVROPA RULEZ :))) i da si ja postuvame nasata muzika poveke pred drugata ako uspeeme vo toa.Aj Prijatno!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 15th, 2005, 9:11 pm 
Отсутен

Bravo ronin,odlicen komentar,peaze,i te cekame pak vo bitola.Ve molam komentarite da bidat neso kako na ronin,so precizni objasnuvanja,i argumenti,a ne prazno zboruvanje. :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 16th, 2005, 9:34 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 29th, 2004, 12:26 am
Мислења: 583
Локација: И да ме најдеш , што ?
тоа е точно дека секој си почитува своето , а дека европскиот рап е на подобро , да , ама сепак има разлика во англискиот , во францускиот , во германскиот ... не ми е тоа поентата , туку викам дека рап од секоја различна земја , може да се класифицира , така да не може општо да се кажува ...

рапот можеби тргнал на полошо во САД , но тоа што било , не е за заборавање , американскиот рап секогаш ќе остане најдобар досега ... се што се има случено во САД досега не е за подценување , и нема шанси да се споредува тоа со европскиот ... Old School , New School ... 30 години има такви срања, па и повеќе , ... и не викам и не реков дека не чини европскиот рап , туку не е за споредување со Американскиот рап ...

на крај , Dizzie Rascal , The Streets воопшто не чинат , ако пробуваат нешто да направат ... Dizzie Rascal e подобар во тој поглед , добро рецитира и барем текстовите му се вредни нешто , а The Streets рецитираат за тоа како е "совршен животот" , што ми се гади ... и така натака и така натака ... The Roots не се лоши ...

и другите во Европа не ми се пишува , ме мрзи ,

и понатака ...Европскиот Рап е добар , не е лош , тоа не го реков , но не може да се споредува во Американскиот ,

а примери ? Das Efx, MOP , Nine 9 , 2Pac , Biggie , Immortal Technique , Tim Dog , Big L , Big Pun ... има колку сакаш ...

што не можеш да кажеш за Европскиот рап ... нема да најдеш толку добри артисти ... колку што имало во Америка ... а дека оди Европскиот на подобро , оди ... тоа ќе се види во следните децении што идат ... како ќе се развие ...

ајт

Fear Denies Faith!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 17th, 2005, 12:47 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 26th, 2004, 6:08 pm
Мислења: 266
nitro vikas na drugi da ne davav naprazni komentari...daj ziti sve kakv bese tvoj? joste e ramo da ga sporeduemo nas(evropski) sas njin(amerikanski) ama kako pojdesva rabote na podobro kje gi stignemo:). ipak tamo su koreni i na takv vid muziku se naviknasmo a evropski eve pr. germanski ma mnogo bre tj jazik gi upropastue nacisticki mnogo glupo zvuci ne mi se svidja...francuski jazik pa ic ne mi se svidja...takoj da od tija zemje ne slusam rap...srpski, hrvatski slusam i toj e stvarno za postovanje kako na pr. marchelo i edo maajka... toj su tekstovi stvarno jaki i vredif za slusanje

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 17th, 2005, 5:39 pm 
Отсутен

Ama svarno,so veli ronin,amerite kolku imaat dobri izveduvaci,raka na srce tolku i losi,kazi mi kolku ima evropski rap a da e plukan od drugi.
Tocno krs one,2pac,biggie,ama od druga strana eminem,nelly,p.diddy,
ll cool j,i so ti znam nekoi novo komponirani raperi so mu izleguvaat na
spotovite na destenys child,na ciara,na trte,na mrte.E tuka po dobar e evropskiot rap od amerikanskiot.Zosto tamu bese naj razvien,amerikanskite diskografski kuki go pretvorija vo naj komercijalnata rabota vo svetot koja stana moda. :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 17th, 2005, 5:44 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
Aman coveche ja zboram ili kanti tropaat???Slipi ke ti jeem ej :)),zapnal so SAD pa SAD i koj reche deka se sporeduvaat tie duri i ja pishav deka ne se sporeduvaat plus ova e za evropski rap tema sho si zapnal za amerite(da gi seram).Koj sho si prael porano si prael mene preku kur mi e od toa sum ja slusaml pred 10 godini taa muzika sega momentalno baram nesto novo a koesto amerite nemozat da mi go pruzat toa zadovolstvo,a evropjanie koj sto ne se americhki stil mozat da mi go pruzat so ekstra dobra muzika.Plus se glea deka ne si slusal nisto evropsko da tibam coekot :)),Dizee Rascall e Garage Grind muzika ne rap i e fenomenalen vo toj stil,drugo citiram "The Streets se dobri...",:)) The Streets e eden i nema vrdka deka recitira za toa sto reche,i treto ne zborev za The Roots "amerikancite" nego zborev za ROOTS MANUVA angliski artist od london koj momentalno mi e najdobriot sto go slusam fenomenalen MC fenomenalna nesekojdnevna produkcija i toa e toa chuj pa ke viime :)). P.S Batali gi amerite dosadni se!!!:)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 19th, 2005, 10:14 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 15th, 2005, 8:13 pm
Мислења: 294
se soglasuvam so ronin!!!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по