Сега е точно : Ноември 1st, 2024, 3:03 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна 1, 2  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Agato Bro alal da Mu e
ТемаИспратено: Октомври 8th, 2005, 7:12 pm 
Отсутен

Регистриран: Септември 23rd, 2005, 2:11 pm
Мислења: 10
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> se praves raper, velis rokas ti do smrt, ne znaes seuste koj go cuva tvojot grb, imas vrv, na laga i soversenstvo, imas poezija na mic i talenstvo, i srodstvo so site raperi od tuka, ne se prodavas za pari, zemi zdiv vo svojta pluka, koga Badboyy pluka ti si samo bruka koj stenka,
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> linijata pomegu realnosta i svetot, znaes premnogu e tenka, lep i korka, studenski zivot na ronka, kako troska te jadat ulicarite i politicarite, gnevnite i bespomosnite, slikite od dnite, koga sedese na fotelja, jas gorev od bolesti, kako vo relna, i ja pernav sekoja minuta vo mojot zivot, ajde ti kazi nesto zs mi se skrse sega filmot.
<AGATO> <Agat0> <AGATO> oki znaci dojde moment na osuduvanje, moment na dokazuvanje, koj e podobar vo stilov odma na procenuvanje, dosta se stari finti, dosta so raperi prefineti, vremeto na AGATO dojde, koga slikite se izminati, ne onie za koi zboras, negho onie koj sum gi ziveel, mozebi sum diveel, ama mama me karase koga raka ke sum krenel, na zensko i masko, znaes se e mnogu tesko, ne se macis nemas prosperitet se vlecis,
<AGATO> <sk8-bt> i
<AGATO> <Agat0> <AGATO> i sto pak sedis i lacis, plunka na ulica pusta suva, kako idninata vo minuta felsbekot od vetrot pak ti duva,i se sonuva, sekoj moment na predizvik, koga ispustas ti krik i prska sonot kako katnik, rasipan od koren necisten od dusa, sega sedni i slusaj, zs preku kur od site mc-inja, lazni raperi na prsti lazni gotvaci so misli mrsni, ke prsni sekoj koga ke go vidam so genvot vo dusava,
<AGATO> <Agat0> <AGATO> pastirav od prethodnoto so ne izleze..
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> i momentot odmina, vremeto ni zamina, AGATO imam polno srce, golemo kako planina, imam idnina znam deka vredam, znam deka ziveam znam deka ke se smenam, na podobro zs ne ucam od postarite ucam sam od sebe, i od tugi greski ali od ljugeto okolu tebe, koj se pravea tvrdokorni a sega jadat gomna, odma ela da ti kazam filmov ela do mene ODMA!
<AGATO> <Agat0> <AGATO> ke dojdam i jas ke dojdat i tie, do negde si vo pravo oti pominaa dnite, koga sekoj bese za sekoj, koga site se drzea za raka, a sega kvaka nova brava nova maka, i reka od ljuge licemeri reka od ljuge profiteri, na razlicni profesii revolteri, ulicni revolveri i metafori, do kraj zs imam talent i go vadam, koga otvoram usta ne se kurcam, toa najvise go mrazam!
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> hm...znaci ja znam vasata prikaska, znam so vo dustaa ve kopka, kako i sam so kaza pred malku, zivotot ide ronka po ronka, stapka po stapka, imas vreme da uces od mojata lirika, se grades bez politika, zaboraviv toa i go studiras, izvini greska nemas vreme da mastribuiras!
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> sakas da bidis kako ljugeto na vlast, da imas zena polna strast, pred spienej od hemoroidi se lecis so mast, za bolni i prepotentni, za mrsni i ispoteni, nemas rexona idi zemi si vitamin, ti fale na koza ti fale i na mozocna kelija, sedi tuka sega sam, silata osetija,!
<AGATO> <Agat0> <AGATO> ja sekavam i ja gledam, samo se dvoumam, koj bese vistinski i koj kade napreduva, kon poraper ili kon pogolem krater, na nova politicka scena ili nova rap scena, se e isto koga ke gi svrtes kartite, ke vidis so mene me plena, oti toa e ona so ni fale, mala promena vo makedonija, mala idnina vo bitola, a ne vlez vo evropska unija, to e deponija ne utopija, toa e samo edna laga, se trudam da ti kazam, pak iako gnevot od takt me vaga,
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> oki de te vadi, vadigo i ti , ne se plasi, imas so da kazes, imas drugari silni mazi, eden i dva, tri i cetiri gabe ti se vidi si sam koj te ostavi, koj sega na tebe misli koj ti veli ela stisni,imam kucka za tebe, vo koja kurot ke ti plisni,golema i meka ne e cicka nego mecka, sega vidi dali imam dogovor, ili ke ideme na pecka, da se greeme, zs ne trpam telesna toplina, znaes moram da jadam, sekad koga imam potreba,
<AGATO> <Agat0> <AGATO> imam i jas ja imas i ti, ja ima i sekoj ja imat site klienti, site raperi so smetki, so dolgovi i petki, na fakultet se razbira, ne spomnuvam ni za sredno, zs preku kur od site stvari, vidi sega so e sledno, bese nikoj bese tikvar i kutliv, sega si raper tvdokoren velis sega si bas zborliv, imas rima so motiv, nemas koj da bide protiv, bravos brate mi napolna dusa, me fati proliv
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> da dobar sum velis, ama aj da ja simnam maskata so koj zboras da vidis, zs vreme im e ena ljugevo da im stane jasno, koj roka koga saka bez neprijateli da ceka kasno, znaci nemam potreba toa veke i se znae, vidi koj nosi mrsno, a koj cisto pranje, na moe baranje baram tvoe isklucuvanje na moja zelba, ke idam na rapuvanje,so mojot satih stavam kraj na licemerie, zato vidi dali vredam idam jas na spienje..
<AGATO> <Agat0> <AGATO> stvarno mi bese milo, stvarno bese zakon, vidov koj e raper vidov koj e nakot, ne raperot nego onoj gnev bozji, koga sakam da kazuvam so sila, vo sonot se si toni, zato dobra nok, mi bese milo so se zapoznavme, valjda doznavme koj e koj, valjda se prepoznavme,,,peace i pozdrav do site
<AGATO> <Agat0> <Badboyy> mi bese milo
<AGATO> Badboyy is now known as AGATO
<AGATO> kraj.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 8th, 2005, 7:12 pm 
Отсутен

Регистриран: Септември 23rd, 2005, 2:11 pm
Мислења: 10
OD AGATO

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: Re: Agato Bro alal da Mu e
ТемаИспратено: Октомври 8th, 2005, 7:52 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maрт 26th, 2005, 4:17 pm
Мислења: 2628
Локација: ваму таму
PO4IT za AGATO !

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 8th, 2005, 10:45 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maј 25th, 2004, 10:28 pm
Мислења: 1048
Локација: Silitus - The Power od Divinity
loooooool

abe agato ne mi kradi finti :))) extra inaku :)))

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 10th, 2005, 7:31 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 13th, 2005, 4:46 pm
Мислења: 31
Локација: D-Block
fs e zakon ama problemot e sto nisto ne razbrav dali e eden ili 3 ili ne znam kolku agato agat0 ..... !!!moze na makedonski nekoj da mi prevedi :PP
Peace

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Октомври 10th, 2005, 8:43 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Maрт 26th, 2005, 4:17 pm
Мислења: 2628
Локација: ваму таму
epa gi ima vo trio (dvajca bliznaci i edna sestra) :lol: