Ronin```` Напиша:
triology,pak tvoeto mislenje se bazira na toa deka tie sho sempluvaat se tapa i ne gi biva,barem ja taka go razbiram.Sepak.kako sto kazhav rapot e baziran na toa i taka si ostanuva do denes,sto znachi nemozesh da obvinuvash deka nekoj krade nesto ili slicno,bidejki vo Amerika toa ne e kradenje nego toa se vika otkupuvanje na avtorski prava,sto znachi sekoj sempl e legalno zemen i daden na koristenje od izdavackata kukja na artistot od koj sto e zemen.E sega toa pravilo kaj nas ne vazhi i zatoa sekoj si zima za pravo da zeme sho saka,zatoa sto nie nemame zakon za avtorski prava(ili u prevod zemi sempl od Madona,javi i se na tel. pusti i ja pesnata da ja chue i nisto ne ti mozhe):):).Nego muabetot mi e deka MNOGU od poznatite stari i renomirani producenti go imaat zadrzhano stilot na instrumentali so sempluvanje kako na pr.DJ Premier,Pete Rock,DJ Muggs,Erick Sermon i mnogu mnogu drugi,sepak toa e osnovata na rapot i sve drugo e propratno kako sto kazhav,mozhe koj kolku saka da si sviri(iako mnogu go pravat toa za informacija)ali staroto ke si ostane i ne treba da go klasificirash kako losho ili ne znam sto drugo.
Nemora da mi gi kazes informaciive gi znam mnogu odamna.Znam mnogu dobro kako stojat rabotiteOstaj ti Dj Premier kaj nego se vrtat OGROMNI pari on si plajka se,ama i mu plajkaat opasni sumi.Vikas mnogu luge svirat vo stranstvo da ama jas zboram za nasava drzavicka ostaj ti sto e toa nadvor toa tamu ostanuva.Zborev za Nasive "producenti" sto ke zemat eden mocan Pc ke nalepat lupovi i semplovi i ajde pesni pravime.A plus i veke ne sme 80-90-tite sega postoi sekakvi sintisajzeri kaj sto moze da se sviri i sekoj moze da si dozvoli edna midi klavijautra za da otsviri nesto kolku tolku nemora samo da se zarabotuva na necij trud.Premier zarabotuva ama za tie semplovi posteno ke si plati i cista smetka dolga ljubov.Nikogas ne sum pocituval producenti sto kradat taka i ke ostane zaradi toa ne go pocituvam dj premier on e Kralot na diplenjeto ama sepak si gi rascistuva smetkite,ama zasto da plajka koga moze za tie pari da si vikne cel orkestar vo studio da mu otsviri sto saka kako sto pravi nekad dr.dre i ke bide toa negovo delo a ne sobereno.
Togas slobodno ke moze da si ja stavi etiketata = Ova e moe.