Сега е точно : Jуни 16th, 2025, 4:22 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 1st, 2007, 3:01 pm 
Отсутен
Администратор
Членски аватор

Регистриран: Maј 26th, 2004, 2:52 pm
Мислења: 1745
Локација: Los Angeles, CALIFORNIA USA
Ronin```` Напиша:
Ako ti poznavash takvi sho rabotat samo na eden pc toa e drugo,ja tie sho gi poznavam ne rabotat!Megutoa i meshash malce poimi,znachi PRODUCENT znachi nekoj sho neshto sozdava,bez razlika kako i na shto i taa titula nemozhe sekoj da ja zasluzhi,a za toa ti sto pravish muabet svirenje i ostali raboti,tuka vishe praish muabet za MUZICHAR.Znachi rapot se bazira na PRODUKCIJA i toa e toa nemozhesh ti da osporuvash koj svirel koj sempluval koga samata osnova na rap muzikata e sempluvanje!Znachi spored tvoeto mislenje ispaga deka site KLASIKA rap albumi shto se izdadeni vo period od 1990 do 1996 ne chinat i ne gi biva samo zatoa sto se 80% od niv sempluvani.Mislam stvarno zborish besmisleni raboti,rapot e toa i toa ke si ostane i pomiri se so toa deka do koga i da slusash rap opshto zemeno sekakov,ke slusash i sempluvan i sviren i sekakov,taka da toa e toa!!

Pozdrav!!

najiskreno go delam mislenjevo

Слика

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 1st, 2007, 5:27 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 23rd, 2006, 10:52 am
Мислења: 1255
Локација: Vlae grada
замислете ја оваа комбинација на трака:
Аго, Гоце и Марко

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 1st, 2007, 5:58 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Ноември 15th, 2006, 1:34 pm
Мислења: 492
Локација: Skopje-METROPOLA
Ronin```` Напиша:
Ako ti poznavash takvi sho rabotat samo na eden pc toa e drugo,ja tie sho gi poznavam ne rabotat!Megutoa i meshash malce poimi,znachi PRODUCENT znachi nekoj sho neshto sozdava,bez razlika kako i na shto i taa titula nemozhe sekoj da ja zasluzhi,a za toa ti sto pravish muabet svirenje i ostali raboti,tuka vishe praish muabet za MUZICHAR.Znachi rapot se bazira na PRODUKCIJA i toa e toa nemozhesh ti da osporuvash koj svirel koj sempluval koga samata osnova na rap muzikata e sempluvanje!Znachi spored tvoeto mislenje ispaga deka site KLASIKA rap albumi shto se izdadeni vo period od 1990 do 1996 ne chinat i ne gi biva samo zatoa sto se 80% od niv sempluvani.Mislam stvarno zborish besmisleni raboti,rapot e toa i toa ke si ostane i pomiri se so toa deka do koga i da slusash rap opshto zemeno sekakov,ke slusash i sempluvan i sviren i sekakov,taka da toa e toa!!

Pozdrav!!

Ama stvarno bas me interesira na sto rabotat drugo osven na pc.I ne mesaj makedonija so stranstvo.Celo vreme se pravi muabet za Klasika za neznam sto,jas zboram za nasava makedonija ic kur ne me boli za ovie nadvor kako sto i niv ne gi boli kur za nas.Razgledaj sto ima okolu tebe doznaj sto imaat po "ñòóäè¼àòà''i togas ke vidis deka sum vo pravo.I rabotata e sto Producentot da bide toa sto e,treba da ima doma oprema za da sozdade svoja produkcija izgleda ne go razbiras poimot produkcija.A kaj nas ziti se koj ima oprema doma za da kaze deka ima produkcija skoro Nikoj,tie sto imaat se brojat na prsti a producenti se pravat 1000 dusi.Se gleda deka ne se razbiras od oprema so treba da ima vo studio so toa sto nemas pravo ni da zboris za temava.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 1st, 2007, 8:12 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2005, 1:31 pm
Мислења: 1356
epa vaka gledam od 1 do 10 strani
mislenja ovaj vaka ovaj taka
se e ok
ITS ALL GOOD IN THE HOOD
a temava e interesna
i bi glasal vaka :D :D
1.AGO znaci ne znam istrumentalkite 90 %me bendisuvaat
za 2 se dumam i za 3
koj i da stavam ke pogresam
znaci ako pravime muabet za hip hop ritami
a taz gledam vo posledno vreme ne producira bas hip hop ritami
na biomehanika samo od skeet e bas hip hop ritam
ostaj toa
2.GOCE SAF mozi tuka pola pola so ARENATA
3.DJ POZITIV jas stvarno sum zadovolen od ritamite sto gi imam od nego
ne gledam tolku sempluvano ne sempluvano ako mi e ok ritamot go zemam
a ona prirodnoto sekogas delo od sempluvanoto
taka da toa e toa
ne znam
ima mn luge sto pravat ritami koj na fruti koj na dr
koj se koristi so tie sto gi nudi programata koj od net
pokraj se sto e vo vkusot e i vo zvukot
OK
AIGHT :D

http://www.youtube.com/watch?v=dRBEh73jNjE

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 1st, 2007, 11:20 pm 
Отсутен

Регистриран: Jaнуари 21st, 2005, 3:22 pm
Мислења: 403
triology Напиша:
Ronin```` Напиша:

Pozdrav!!

Ama stvarno bas me interesira na sto rabotat drugo osven na pc.I ne mesaj makedonija so stranstvo.Celo vreme se pravi muabet za Klasika za neznam sto,jas zboram za nasava makedonija ic kur ne me boli za ovie nadvor kako sto i niv ne gi boli kur za nas.Razgledaj sto ima okolu tebe doznaj sto imaat po "студијата''i togas ke vidis deka sum vo pravo.I rabotata e sto Producentot da bide toa sto e,treba da ima doma oprema za da sozdade svoja produkcija izgleda ne go razbiras poimot produkcija.A kaj nas ziti se koj ima oprema doma za da kaze deka ima produkcija skoro Nikoj,tie sto imaat se brojat na prsti a producenti se pravat 1000 dusi.Se gleda deka ne se razbiras od oprema so treba da ima vo studio so toa sto nemas pravo ni da zboris za temava.

Znachi prijatel ne mi kazhuvaj mene za studija i za oprema,posto jas so site luge sto rabotam ili kaj sto sum bil vo studio imaat oprema kakva sto treba za da ja sredat edna cela pesna.Znachi zboram od mikseti do sempleeri,analogci,digitalni ekvilajzeri,SP mashini i drugi ostali stvari koj sto se potrebni!A za toa sto gi ima malce toa e da vo pravo si ama jebi ga se e do finansiite,mnogu koshtaat takvi raboti za da se kupat,koj mozhe ke si dozvoli,koj ne zdravje,vo idnina.A luge sto rabotat na vakva oprema sto jas gi poznavam se:Goce SAF,Goce Taz,Tec i Chovekot X,tolku se jas sto gi poznavam.Taka da toa e toa,se razbiram vo oprema poveke nego sto mislish zatoa sto sekojdnevno imam dopir so toa,ali kako i da e ne me znaesh taka da ne te obvinuvam sto mi sudish.

I inache westside14 za albumot na Dzaka,Goce Taz ima praveno mnogu malce pesni,ako go imash originalot ke procitash koj i ke vidish deka samo negovite se takvi kakvi sto barash!

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 1:48 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Ноември 15th, 2006, 1:34 pm
Мислења: 492
Локација: Skopje-METROPOLA
E duri sega odgovorot ti bese na mesto.Ovoj muabet go cekav celo vreme!Celo vreme ova mi bese poentata i dobro e stigna do nea t.e me svati!
Pozdrav

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 1:52 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Јули 14th, 2005, 1:19 pm
Мислења: 1493
Локација: Bitola (Arnaut Maala)
A Ronin drugiot del od ins na biomehanika koj gi ima praveno!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 11:45 am 
Отсутен

triology Напиша:
E duri sega odgovorot ti bese na mesto.Ovoj muabet go cekav celo vreme!Celo vreme ova mi bese poentata i dobro e stigna do nea t.e me svati!
Pozdrav

Prijatel ja te svativ ushe od pochetokot,nego ti meshashe mnogu raboti bez veze...prvo zborish za sempluvanje deka ne poshtuesh,posle se prebaci na oprema nesho au levo desno,a inache taa oprema za sho ja zborish koristi za finaliziranje za pesna,znachi za miksanje na vokal instrumental i sve drugo,a pak pc-to igra najgolema uloga poshto preku pc-to se snima sve,toa drugoto koristi za drugi raboti.I pak bi kazhal deka nekoj i samo so PC mozhe da napravi dobra pesna kako sto gi ima mnogu neli,jedino sto ke se razlikuva e kvalitetot na pesnata t.e glavniot miks,ali kako i da e kaj nas lugeto go prifakaat i toa taka da jebesh ga :).

A za produkcijata na Dzaka albumot,golem del si go ima praveno on sam,ostanatite pesni se na Goce Taz,Dj Struja,Mal Golem Covek,Skeet i Tec.

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 2:48 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2005, 1:31 pm
Мислења: 1356
e taka situacijata sega e ok :D

http://www.youtube.com/watch?v=dRBEh73jNjE

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Maрт 2nd, 2007, 5:00 pm 
Отсутен

Hehe,se nadevam se razjasnija rabotite,taka da sega mozhete da se vratite na temata! :D

Pozdrav!!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 8 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап