Сега е точно : Jуни 19th, 2025, 11:11 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 12:03 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
XAXAXXAXAXXAXXAXXAXAXAXXA

toa da bese profesionalno nemase da kazam deka e stranje.ali jebiga pak e stranje pa me bli kurot civo sin bil bitno e stranje.

a za ostanatoto treba da se smisli podobro nekoj so poveke pamet a baska se kladam deka ke izleze TOP.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 12:32 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 14th, 2006, 5:02 pm
Мислења: 148
Локација: Prilep-Centar
dobra tema!! triology vo prethodnata teme mislam deka ne se razbravme onaka kako ljuge. Ti kazav deka mnogu ti sum blagodaren za toa sto stvarno ne smesti kaj tebe vo kujca koga bevme so mamli skopje , jas sfativ deka sakas so mene nekako da se presmetas poradi temata sto ja otvoriv znaes za mojkta na hip hop kulturata vo MK, znaci uste ednas jsa se izvinuvam poradi toa nedorazbiranje pa ako prifajkas izvinuvanja izvini :) fala mnogu.Jas sum za dokumentarecot za rapot vo MK sepak trebaat malce povejke sredstva za da se postigne toa, pa aj pisete nesto kako mislete toa da se ostvari i na koj nacin . pocit do site PP

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 3:28 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 26th, 2005, 9:03 pm
Мислења: 68
Aj posho ti si najpameten i najdobar i najobrzazuvan filmski i so istorijata na hiphopot daj da go vidam tvojot dokumentaren film na koj gi ima site makedonski hiphop artisti...
Toa ti e bratce samo son a ovie sho nie gi snimavme site imaat albumi za razlika od nekoi sho se demek golem del od makedonskata istorija na hiphopot a ushte nemaat oficijalen album...
Kako i da e nashiot dokumentaren film e poluprofesionalen so poluprofesionalna kamer so amater montazer i taka natamu...
Ama bidejki nikoj od profesionalcite ne se nafatil dobar sum i jas...
A ako impli9cirash za ago mozesh da se vratish 2-3 strani nazad vo makedonski rap i da ja procitash temata za dokumentarniot film shto tebe ne ti se svigja posho go nema ago a gi ima site so albumi do toa vreme(zboram oficijalno izvadeni)
A za mojot trud ke zborish otkako ke probash da napravish nesho poveke vo vrska so hiphopot RAZZBRA?

POCIT
Andrej Cvetanovski

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 7:21 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Ноември 8th, 2005, 11:22 pm
Мислења: 216
Локација: Kavadarci Central City!
tanasko mitrejcevski Напиша:
Aj posho ti si najpameten i najdobar i najobrzazuvan filmski i so istorijata na hiphopot daj da go vidam tvojot dokumentaren film na koj gi ima site makedonski hiphop artisti...
Toa ti e bratce samo son a ovie sho nie gi snimavme site imaat albumi za razlika od nekoi sho se demek golem del od makedonskata istorija na hiphopot a ushte nemaat oficijalen album...
Kako i da e nashiot dokumentaren film e poluprofesionalen so poluprofesionalna kamer so amater montazer i taka natamu...
A ako impli9cirash za ago mozesh da se vratish 2-3 strani nazad vo makedonski rap i da ja procitash temata za dokumentarniot film shto tebe ne ti se svigja posho go nema ago a gi ima site so albumi do toa vreme(zboram oficijalno izvadeni)
A za mojot trud ke zborish otkako ke probash da napravish nesho poveke vo vrska so hiphopot RAZZBRA?

POCIT
Andrej Cvetanovski

Tocno!
Respekt za Andrej i negovoto HRABRO DELO!
poZDRav

Proveri go ova nema da se kaes...
myspace.com/djpozitiv

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 9:09 pm 
Отсутен
Членски аватор

hmmmmm
da ti kazam nesto drugar.da se nafatese nekoj sto moze da sobere luge ke napravese podobro od toa.a drugo ti si gi ponudil oni ne te odbile bidejki nemase nisto sloicno na toa. samo procitaj pogore sto rekov da ne ja spomnuvate a baska pod dukumentarka sakav da kazam luge sto pravat rap dolgo vreme da gi sobereme i da se napravi.

magijata na hip hop kulturata e sosema druga stvar nema vrska so toa
sto jas go kazav.samo kazav deka e stranje a ti ne treba da se zamaras so mene za mene pak ke bide stranje.ako mislis deka e dobra ondak nema sto da davas pravdanja ovde :) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''RAZBRA????????????????'''''''''

taka ti mi rece dali sum razbral ako si se nafatil veke si trebal da se rasprasas poubavo :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 10:14 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada

POCIT
Andrej Cvetanovski

ocigledno ti ne si zapoznaet so istorijatot na mk hip hop-ot
Ago ne e del???

-THE MOST WANTED - PRESUDNIOT DEN
-DNS PRESENTS
-NEIZDADENI TOM 1
-NEIZDADENI TOM 2

i nekolku pesni produkcija na tie so IMAAT izvadeno OFICIJALEN ALBUM - ako i znaes sto zboris osven SAF preku profundus site sranje SE NELEGALNI zatoa ne prodavajte muda za bubrezi ke ve molam.

Pozdrav!
Vojnik Out.

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 2nd, 2007, 11:04 pm 
Отсутен
Членски аватор

Fic kaza bravo Fic kaza eden del od dokumentarka :)za ago tocno taka samo decava kako sto napomenav vrska nemaat.pozdrav da ne go tupam mnogu

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 3rd, 2007, 12:47 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 26th, 2005, 9:03 pm
Мислења: 68
VOJNIK Напиша:

POCIT
Andrej Cvetanovski

ocigledno ti ne si zapoznaet so istorijatot na mk hip hop-ot
Ago ne e del???

-THE MOST WANTED - PRESUDNIOT DEN
-DNS PRESENTS
-NEIZDADENI TOM 1
-NEIZDADENI TOM 2

i nekolku pesni produkcija na tie so IMAAT izvadeno OFICIJALEN ALBUM - ako i znaes sto zboris osven SAF preku profundus site sranje SE NELEGALNI zatoa ne prodavajte muda za bubrezi ke ve molam.

Pozdrav!
Vojnik Out.

Znaci i samoto ime ti kazuva neizdadeni tom 1 tom 2...
Posle most wanted cel na drpnati instrumentali izvini ali ja toa ne go smetam za izdanie a pod oficijalno mislam moesh da otidesh do jugoton i da go kupish i ne se nerviraj odma ti idi procitaj pozadi 2 strani za temata i ke vidish sho kazha drugar ti koa se snimashe ova...
A za himen nema sho da seresh posho ti si nebiten del i izvini sho ve nema vas nov poredok sho postoite 20 godini :D...
Koa ke napraish neshto poseriozno so tvoite vistinski raperi i koa ke snimish dokumentaren za makedonskiot hip hop i na ist dokumentaren i ago i djaka i klan sitok i pikisipi i cista okolina javi mi se...
Drugo sho mi beshe zborot...Ebve internet fraerite znam deka samo diskutirate(citaj serete) ali daj osven sho diskutirate(citaj serete) daj zemete fatete nesho organizirajte zabavi snimajte albumi spotovi crtajte grafiti skrechuvajte samo daj odlepete se od kompjuterite zivti sve...
A posho ti ako se nafateshe site ke se soberea...
Ako ti himen rechese ago i djaka odma ke se smirea i pa ke snimaa zaedno... :D
A oze ne e u tema ali toa nov poredok e najsranje grupa osobeno ti BOBO samo se pravite HC i samo za toa zborite da probavte nesho drugo ke stanete ko aGO monotoni... :D
Poveli i drug pat za sovetot :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 3rd, 2007, 1:07 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Септември 19th, 2006, 12:12 am
Мислења: 1003
Локација: Skopje Grada
kako prvo i prvo

"NEIZDADENI" e imeto na kompilacijata a ne statusot. Site ovie izdanija sto gi kazav bea prodavani vo jugoton, iako jugoton ne e standard za sto e oficijalno a sto ne e. Pod neizdadeni se podrazbira site onie grupi i artisti koi nemaat dovolno sredstva da izdadat album a snimaat za dns produkcija, na koj nacin bi mozele da ja ispromoviraat svojata muzika vo ovaa kompilacija.

Vtoro

The most wanted albumot e sniman od 1993 do 1995 i vo toa vreme ago i tec ja nemale dovolnata oprema da sozdadat svoja produkcija ( iako nekoi od pesnite i se NIVNA PRODUKCIJA) i morale da zemat nekoi gotovi ritmovi. Vo sekoj slucaj nivniot album e prv OFICIJALNO izdaden album vo republikata, ni chista , ni saf, ni ulicen ritam nemaa do togash izdadeno album. Bese izdaden vo tiraz od 500 kaseti i site bea prodadeni, so izvinuvanje sto ne bea vo Jugoton spored tvoite standardi no bea prodavani vo influence vo leptokarija ( se nadevam se sekavas na taa muzicka prodavnica)

Treto

ako vekje otvaras tema za zdipleni intrumentali i semplovi koi ja pravat 90% od pesnata togash si samiot kontradiktoren zatoa sto i vo spored tebe oficijalnite izdanija ima staveno kradeni ritmovi i semplovi ( nejkam da nabrojuvam zasto nemam nisto protiv drugite grupi i artisti)

Chetvrto

Ti kako reziser treba malce da imas open mind i iskreno kazano ama voopsto nemas pravo da postavuvas standardi na toa sto e kvalitetno a sto ne e ili sto e oficijalno ( kade gresis uste ednas ke napomenam) a sto ne e. Nemozes da kazes koj e del od ovaa nasa hip hop kultura a koj ne e, zatoa sto koga nekoi od tie raperi snimale i nastapuvale ne si ni znael sto e rap muzika, so drugi zborovi pokazi malce respect. Znaci otidi na nekolku rap zurki kade sto bi nastapuvale razlicni artisti i razlicni produkcii i vidi na kogo idat GOLEMA raja a na kogo idat po nekoj covek. Znaci ne forsiraj tvoja ideologija toa ne go biduva.

Petto

Okolu dokumentarecot, cekoja cest na trudot i vremeto potroseno, za toa imas moj respect, no za bilo koe delo treba da bides otvoren na kritiki kako i sekoj umetnik.

Pozdrav!
Vojnik Out.

MC VOJNIK
http://www.myspace.com/mc_vojnik

DNS PRODUKCIJA
http://www.dnsproduction.com
http://www.myspace.com/dolinata

Macedonian Hip Hop Festival
http://www.hiphopfest.com.mk

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 3rd, 2007, 4:09 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 12th, 2006, 9:27 pm
Мислења: 1212
Локација: So Te InTeReSiRa
Ubavo kazano RESPECKT !!!!!!

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 2 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап