Сега е точно : Jуни 19th, 2025, 9:13 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 8:18 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Октомври 24th, 2006, 12:08 am
Мислења: 417
Локација: Прилеп, ебаго :D
VOJNIK i jas sum svesen za tie snimki.. Mislam deka imam del od niv doma. Ko ke si pojdam vo Pp ke pobaram, ke gi presnimam na CD i pravam upload, pa da se uveri ovaj mockovo so tresi gluposti.

Andrej... So si mislis ti be? Imas pari i mozis da gi soberis SITE rap artisti na edno mesto? I kraj kraeva: SRANJE ti e taa emisija, sto mozam da ja narecam sekako, samo ne dokumentarec. Imas pocit samo za trudot. Sto znaes ti be za hip hop? Si prosetal niz Sk da vidis dali ima grafiti, ili niz Bt kaj sto sum momentalno? Si bil na nekoja rap zurka? Aj informiraj se poubavo i posle kazi dali nema do sega organizirano rap zurki!!! Aj trkni do Pp i Bt i vidi kolku e naprednata kulturata, pa posle da kazuvas. Pojdi Oh da vidis dali nema tamu rap grupi, za koi ne si ni svesen. Tetovo, Strumica i tn... Glup da si ke sfatis deka Hip Hop kulturata ne e ona sto nekogas bese.. Deka napreduvame...

Druga rabota
Treba da ja poznavas istorijata na Hip Hop kulturata vo Makedonija, pa da snimas dokumentarec. A kako sto gledam ti i Hip Hop istorija - dva razlicni poimi. Imas uste mnogu da ucis.

Treta rabota
Ago ko izdavase albumi i ko praese rap zurki ti sedese doma i citase kniga "Kako da stanam reziser". Ago praj rap od `87, a ti nemas tolku spotovi rezirano kolku sto ima toj albumi izdadeno. Ne jadi gomna za nekogo ako ne go poznavas, (iako i jas ne go poznavam najdobro, imam razgovarano so nego samo za snimanje) i posebno ako ne ti se dopagja.

Cetvrta rabota
Ne si dostoen na nikoj od DNS produkcija da mu se kuris so toa sto imas snimeno "dokumentarec", zasto NIKOJ od DNS ne se rodil bogat KAKO TI, NIKOJ od DNS produkcija togas nemal pari za da snima kolku saka i sto saka, KAKO TI. SE sto imaat postignato, go imaat postignato sami, taka da... Nekoj bogat mocko kako tebe ne e dostoen na NIKOJ od Mak Rap scenata da mu se kuric, zatoa sto na forumov ima faci koi mozat da te zakopaat so Hip Hop fakti, za koi ne si ni svesen deka postojat.

Pozdrav

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 11:44 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 1st, 2005, 5:04 pm
Мислења: 201
Локација: Vodno, SK
ej a jas imam eden predlog:
pazi sea!
1.vojnik i tie sto gi imaat snimkite za neobjavenata dokumentarka, nekako da gu uploadiraat ama so zadovoluvacki kvalitet,
2. koj saka od nas da si gi simne, i zaedno so kombinacija od napraveniot dokumentarec, da si gi izmontira, kako samiot misli deka e najdobro,
3.na kraj moze da se objavat izmontiranite verzii, i ke se glasa za najdobrata dokumentarka koj ja napravil... i da nema zabuni posle, zosto ako dobil najveke glasovi ke ima pravo da se kurci i fali......

ete taka.. :idea: 8)

http://zilerap.hi5.com
http://www.myspace.com/zileivali

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 1:11 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Октомври 24th, 2006, 12:08 am
Мислења: 417
Локација: Прилеп, ебаго :D
ne se moi pa da gi objavam... ako se soglasuvaat od DNS nema problem...

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 3:34 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 26th, 2005, 9:03 pm
Мислења: 68
Born2B Напиша:
VOJNIK i jas sum svesen za tie snimki.. Mislam deka imam del od niv doma. Ko ke si pojdam vo Pp ke pobaram, ke gi presnimam na CD i pravam upload, pa da se uveri ovaj mockovo so tresi gluposti.

Andrej... So si mislis ti be? Imas pari i mozis da gi soberis SITE rap artisti na edno mesto? I kraj kraeva: SRANJE ti e taa emisija, sto mozam da ja narecam sekako, samo ne dokumentarec. Imas pocit samo za trudot. Sto znaes ti be za hip hop? Si prosetal niz Sk da vidis dali ima grafiti, ili niz Bt kaj sto sum momentalno? Si bil na nekoja rap zurka? Aj informiraj se poubavo i posle kazi dali nema do sega organizirano rap zurki!!! Aj trkni do Pp i Bt i vidi kolku e naprednata kulturata, pa posle da kazuvas. Pojdi Oh da vidis dali nema tamu rap grupi, za koi ne si ni svesen. Tetovo, Strumica i tn... Glup da si ke sfatis deka Hip Hop kulturata ne e ona sto nekogas bese.. Deka napreduvame...

Druga rabota
Treba da ja poznavas istorijata na Hip Hop kulturata vo Makedonija, pa da snimas dokumentarec. A kako sto gledam ti i Hip Hop istorija - dva razlicni poimi. Imas uste mnogu da ucis.

Treta rabota
Ago ko izdavase albumi i ko praese rap zurki ti sedese doma i citase kniga "Kako da stanam reziser". Ago praj rap od `87, a ti nemas tolku spotovi rezirano kolku sto ima toj albumi izdadeno. Ne jadi gomna za nekogo ako ne go poznavas, (iako i jas ne go poznavam najdobro, imam razgovarano so nego samo za snimanje) i posebno ako ne ti se dopagja.

Cetvrta rabota
Ne si dostoen na nikoj od DNS produkcija da mu se kuris so toa sto imas snimeno "dokumentarec", zasto NIKOJ od DNS ne se rodil bogat KAKO TI, NIKOJ od DNS produkcija togas nemal pari za da snima kolku saka i sto saka, KAKO TI. SE sto imaat postignato, go imaat postignato sami, taka da... Nekoj bogat mocko kako tebe ne e dostoen na NIKOJ od Mak Rap scenata da mu se kuric, zatoa sto na forumov ima faci koi mozat da te zakopaat so Hip Hop fakti, za koi ne si ni svesen deka postojat.

Pozdrav

Znaci vaka...
Prvo sho e so muabetov bogat si au ja ne znam ako sum pobogat od vojnik ili od red drugi koi se blisku do DNs togash dobro...
Ako imav poishe pari nemashe da studiram tuka nego u stranstvo kako vojnik
Treto sho mi zborish ti mocko eden kazi mi so koj se znaesh od bitola pa tolku seresh za hiphopot i za toa za deka ja ne sum bil na rap zurki ili takvo neshto nemoj ni da pomisluvash...
ABE SAMO SERETE A NISHTO NE PRAITEEEE!!!!
Ako si tolku hip hop napraj nekoja zurka u bt izgorev po zurki u leto koa ke dojdam da idam na nekoja...Nema vrska so prai tuku so organizacija...
I ne mi zbori nema pari nema kako da se napravi tuku mrdni se od komp i zemi napravi neshto
I daj pretstavi se da znam so koj si imam rabota posho deluvash dosta opasen...
AJ sea CAO!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 4:07 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maрт 12th, 2006, 7:38 pm
Мислења: 514
Локација: Багдат
kako prvo parite ne go prat covekot . kolku pari i da imal fich ne gi reklamiral i ne se kurcel so niv.Da jas serev i zborev me znaes koj sum a ja tebe ne. forumov e za da ostaam moe mislenje ne rabotaata da dojdam da te zgazam.toa toa e najlesno.
ne e rabotata samo da go naprais pa da te digneme na race, kako taka plukni zalepi ili ne

gleam si ostaal i status na tvoite drugari koj od koga prai ili slua potocno slusa i ne kur seri(citaj LAZI) znam ja.
prasaj go drugar ti kacar koa imase samo edno posrano cd od saf
koj go punese so rap on nemase cueno za edni skapani MOP.
isto gomno ste site ja koa bev u utrobata na majka mi dedo mi so zvucnik od koj pukase rap stoese so nego do stomakot nejzin.

AJ BE NE ZAEBAAJ.

PISANO OD : BAZE -nov poredok

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 5th, 2007, 4:15 pm 
Отсутен
Членски аватор

Bilo sto bilo pogore karanici ova ona

kako i vo sekoja tema lol

licnite frustracii prema bilo kogo kazuvajte si gi megu sebe lice vo lice
site imaat mobilni telefoni denes i adresa na ziveenje najdete se i razberete se .ili pak ke jadam gomna pa toj ke me sere na sred forum
a nemoze da dojde da mi kaze nesto vo faca
nemozam da te najdam drugar da ti kazam za dukumentarkata jas ne serev nikogo licno nego zbornav za dokumentarkata deka ne e kako sto trebalo da bide i da se napravi idea za nova KAKO STO E I TEMAVA NA FORUMOT.

BATALETE STO BILI KAKO BILO DAJ DA NAJDEME ZAEDNICKI ZBOR ZA TEMAVA I VASI MISLENJA KOJ TREBA DA BIDE VO NOVO "NAPRAVENATA" :) ne zboram da se stavaat deca i jas spagam vo niv kako i mnogu drugi zboram za postarive..........................

Da ne go tupam zborime za temata ..................................

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 6th, 2007, 1:50 am 
Отсутен
Членски аватор

povelele ja izvadivme temava od lock.fala rade :D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 6th, 2007, 6:28 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Maј 14th, 2006, 5:02 pm
Мислења: 148
Локација: Prilep-Centar
ajde momci vreme e takvo domkumentarce da se napravi imate podrska od pp, se najdobro
:) :) :)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 6th, 2007, 8:07 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 26th, 2005, 9:03 pm
Мислења: 68
Ok aj nema veze uzivkajte si site ja ne projadov gomna za vojnika samo zashto Born2B zbori za paite deka ja pari ako imam ne smeam da praam nishto za hip hop...
Inace baze ne se kurci imaj malku pocit prema toa sho sme go praele nema veze himen izvini sho ja spukavme taka ali nema veze se desi aj od dalje neka se zbori vo originalot na temata moze?
Aj cao

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Jуни 6th, 2007, 10:09 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Ноември 13th, 2006, 8:18 pm
Мислења: 105
Локација: Skopje
epa eve cim moze na temaata da se zbori bi bilo dobra ideja vo dokumenarecot sto ke se pravi da se napravi edna sporedba.
odnosno sporedba so razvojot na hip-hop kulturata vo svetot so onaa vo makedonija
Na primer koga se zapocna vo 73ta godina kakva bila tuka scenata na djy odnosno koj bil prviot Dj(ne rap tuku bas disco muzika) i posle moze naprier i taka nataka niz istorijata

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 2 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап