atentator Напиша:
abe opasen nikoj ne potcenuva MUZICAR nego ovie ovde potcenuvaat luge sho nemaat zavrsheno shkolo a znaat da svirat .. toa e fakt deka obrazovan muzichar so AKAL vo glaata ke prai rastur ama shodeka ke nema akal ako e obreazovan??? mene mi beshe zborot za koj kur diploma AKO NE ZNAE DA SVIRI ..i sho kur ke ti e diploma ako dobro ja imash proucheno muzikata .. toa mi e zborot .. pred se akalot vizijata fantazijata treba da se sozhiveeesh so toa sho go svirish ,, a ne da stiskash bez veze do re fa do mi sol ... i sho taka sekoj mozheme da bideme MUZICHARI... pred se triology ... brat ti si go branish toa sho si go uchish .. zasho umirash od maka koga ke slushnesh nekoj bez muzichko obrazovanie sedi i komponira mn podobro od tebe ... zhiv se jadish ... i mene da mi se desi istoto i jas ke se jadam od s`klet zhimi ochi ... ama toa e toa .. ne e temata dali muzichar so ili bez diploma ...
mn izbegavme od tema ..
a taka a?razlikata e sto ti mozes da "komponiras" pojma nemas ni sto sviris ni kako svirish ni zasto sviris,a jas komponiram vo pravata smisla na zborot ama sepak zborot harmonija za tebe e nepoznata granka normalno.Ima razlika mene ova mi e profesija tebe ti e samo hobi.Taka da mene muzikata mi e zivot,a tebe razonoda.Ne se jadam i neznam sto kurci palci ic kur ne me boli koj "komponiral" so semplovi i so dve noti otsvireni vo pesna.Za da mozes da svirish treba da znaes,ne e vozmozno da svirish a da neznaes.I vikas jas si go branam toa sto si go ucam?hmm pa znaes mene mi e toa profesijata taka da...mozes i sam da svatish,deka celo vreme pravime muabet za svirenje i nesvrirenje,skolo ili bezshkolo,znaenje ili neznaenje.Epa brat znaes kako vikaat bez da seesh nemozes da zneesh.Pocit
p.s nemozes da imas diploma na zavrsheno obrazovanie ako neznaes da go rabotis toa sto go ucis.