Outlaw Напиша:
Мене искрено сега Легијата ми се допаѓа многу повеќе отколку порано... Од рецитал, текстови, продукција, инструменталки, се им е подобрено сто на сто ...
Порано песните беа во стил: "Мајката ваша аматерска, ве кршам ко трска, главата ви прска..." - Многу пониско ниво според мене отколку сега...
Немора да е нивото ниско ако се користат такви изрази во текст... Има гневно, агресивно рецитирање кое го носи некоја напатена или фрустрирана душа, има и јадење гомна со такви изрази, изигравање нешто што не си... Ама лесно се приметува кој е кој.
Значи најбитно од се е поентата на текстот, што сака да се каже, зошто таква содржина, реакција итн...
Мене највише ми се свиѓа кога има 100 процент рецитирање од душа, емоции, тешки зборови, римите да прскаат, битот да е мрсен, басот да трешти...
Да добиеш комплетен филинг додека ја слушаш траката, ме разбираш? И таков тип на рап сте правеле порано.
А сега, кога го слушам Џака во неговите нови траки на пример, ми се гади... едноставно не знае да пее човекот и точка.
Порано не беше „софти-сингинг еМ Си“

Ви расипува траки само.
Исто и РНС звучи „по-нежен“ на трака од порано
Има невероватен флоу, има рими на тон, но џабе кога вокалот неможе да се поднесе.
Едно прашање до Ронин, кога ќе слушнеме нешто соло од тебе? Некој хит како Рап Самурај?