Сега е точно : Јули 7th, 2025, 1:08 pm

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 6:50 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jуни 27th, 2006, 3:10 pm
Мислења: 1490
Локација: Велес
Од Ќуринот нема заебанција сите до еден текстови се бррр

Поздрав брат :wink:

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 8:48 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
DjMakko Напиша:
15 год имам.Рап слушам од 7 год слушам секаков рап но највеке ми се допаѓа и највише слушам ганг рап и андерграунд рап

Од 7мо оделение слушаш рап и си со овај став кон рапот ?
Секоја чест.
Ц ц .

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 9:36 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jaнуари 16th, 2008, 7:00 pm
Мислења: 922
DjMakko Напиша:
Само Аматерите Си Пишат Сами Текстови..А јас не сум аматер....
Кого го имаш видено од познативе рап пејачи сам да пише текст?

Без навреда али, знаеш воопшто што означува зборот АМАТЕР

Иначе ако фатам да ти набројувам познати рапери шо сами си пишуваат текстови, ке ти набројам илјаду!
и btw. дури и fifty колку шо знам САМ СИ ГИ ПИШУВА ТЕКСТОВИТЕ!
и незнам како би мозел да стекнеш слава на тугји текстови, шо, со убав глас, епа иди пеј ПОП ебаго!

пис

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 9:50 pm 
Отсутен
Членски аватор

DjMakko Напиша:
c-sativa те разбирам кој би можел да даде свој текст на некој друг!јасно ми е тоа...
ИЗВИНИ УШТЕ ЕДНАШ! ГРЕШКА МОЈА
рап ривал со ми се дереш на мене бе ја не сум животно можам да те разберам со зборови.
и ја не ти личам на звер!

1 Најпрво болје би било да се едуцираш него извинуваш
2 Како заклучи дека ти се дере, кога, колку што знам, ни извичник не ставил
3 Он зборови ти пиша, незнам дали го забелеза тоа
4 поимот ,ѕвер, има различно значенје во различна смисла и воопшто не означува зивотно, тоа е метафора!

готово толку од мене, не дека те врегјам или напагјам, туку ти посочувам каде, како и зошто ги тераш лугјето да се смеат, посочувам за да видиш, анализираш и во иднина да не правиш вакви грешки. Ако сакаш едукација, аддни некој на мсн шо има мнооогу слободно време, ке ти пише. Е така.

сеа околу текстот...

БОЛЈЕ ТЕКСТ НЕАМ ПРОЧИТАНО ОДАМНА, БРАВО, САМО ТАКА, ПРОДУЗЗИИИИ И ДА ЈА ЧУЕМЕ ТРАКАТА :D

позз

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 9:55 pm 
Отсутен
Членски аватор

DjMakko Напиша:

Лугјето така се понашаат и се лутат, затоа што со ваквото мисленје ни указуваш дека ние тука сите сме аматери и не не бива зашо сами си пишуваме текстови, со тоа пример го врегјаш ц-сатива зашо го нарекуваш аматер, размисли малку!

соори :) , векје не пишувам офффф топик :)

позз

2+2=5 √

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 5th, 2008, 10:23 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Jуни 3rd, 2008, 9:13 pm
Мислења: 40
Локација: Gostivar REpublik:)))
Sum kazal milion pati i pak ce kazam:)Kurinov ima ludi tekstovi:)Tekstov e bomba i bash cekam brat da mi ja pratis Trakata da ja slusnam....A ti brate DjMakko idi pod itno da se lecish ziti se..ne ti e mesto tuka tebe....ocigledno od mn gledanje filmcinja od tipot Get Risch or Dye tryin ti se ima pomateno Svesta....da si slusal od 7god rap ovoj moabet nemase ic da go teras e**ate retardiranito...kurinov bratt4e zal mi e so tolku dobra tema se upropastue so tolku kretenski postovi:(i da ce zabraev za malce:)Se izvinuem na site moderatori administratori i t.n. ali iam nekoj virus u pC i nemozem da pisuem kirilica:(zal mi e Rispekat i pozz od Zapadnata Strana:)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 1:11 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Септември 10th, 2008, 4:19 pm
Мислења: 523
Локација: Скопје
Луѓе да не му ја заебуваме темата на човекот,не се карајте не вреди.Едвај чекам да ја слушнам траката.Поздрав!

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 2:51 am 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
R#O#K#A#M Напиша:
Он топик: Многу добар текст би било штета да не се сними.

како што кажав, снимено е, се чека продуцентскиот дел, се надевам набрзо дека ќе биде...
фала на сите за коментарите и за поддршката...
почит
мир

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 9:43 am 
Отсутен

Регистриран: Декември 3rd, 2008, 10:01 pm
Мислења: 18
Едвај Чекам да ја слушнам..:D

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 9:22 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 15th, 2007, 8:12 am
Мислења: 274
Прво, еден поздрав од мене до Ќуринот... Еве еден коментар од мене по подолго време, како и секогаш искрен:
Ќурин свака ти част за текстот, како и секогаш безпрекорен. Ќе чекам да ја ставиш тука траката па да ја чујам. Од она што го прочитав, познавајќи го твоето квалитетно флоѕу, мислам дека ова е одлична трака, како и секогаш underground, хардкор, текстот полн со гнев, насочен кон комерцијалата. Не знам дали станува за подинамичко рецитирање, чекам да чујам, за да знам дали е ова она што го ветуваше од страна на динамика. Уникатен начин на римување, добра вештина, што ја искажуваш во секој нареден текст, се повеќе и повеќе.

Сега морам малку да скршнам од темава, модераторите и администраторите нека извинат за ова:

DjMakko Напиша:
nyx Шо се смејш бе слепец еден добро си прашав дали може да го земам..
аа шо мислиш ти шо ако го земам а да незнае...добро е?

Дечак, од коментарите што ги прочитав до сега, прво и основно, не си запознат со правилата за однесување на овој форум. nyx е модератор, а ти го навредуваш?? :roll: ... Прво и основно НЕ СМЕЕШ никого да вреѓаш. Втора работа, поврзана со nyx: Му ги немаш ни годините ни искуството за да му се обратиш него лично, па камо ли да го наречеш "слепец". Треба да си му другар за да го правиш тоа.. А колку што гледам не си му тоа.. Не си му ништо...
Трета работа: Ова а форум за underground hardcore рап. Тука нема место за комерцијала. Ако тоа го бараш, оди кај артисти кои прават рап за пари, па барај од нив такво срање. Ова ти го велам, затоа што доколку некој друг ти ги пишува текстовите, тоа тебе те прави комерцијала од одреден аспект (овој збор означува гледна точка).

DjMakko Напиша:

Со твојата прва реченица во ова мислење, ги навредуваш СИТЕ членови на овој форум, кои снимаат рап, затоа што СИТЕ членови на форумов кои го прават тоа, САМИ СИ ГИ ПИШУВААТ ТЕКСТОВИТЕ. Да го наречеш некој аматер, кој се труди да направи нешто СВОЕ, да каже СВОЕ мислење, е прво - невкусно, второ - неучтиво, трето - ПОКАЖУВАШ НЕПОЧИТУВАЊЕ. Еве ти еден линк (кликни на темно-портокаловите букви) па да прочиташ нешто во врска со овој форум. Тоа најдоле со ГОЛЕМИ ЦРВЕНИ букви е најважно од се.

Цитат:
15 год имам.Рап слушам од 7 год слушам секаков рап но највеке ми се допаѓа и највише слушам ганг рап и андерграунд рап

За 7 години активно слушање рап, следење на сцената, присуство на промоции на албуми, видеа, журки, дружење со луѓе кои слушаат underground рап, немаш никакво познавање од ПОИМОТ "рап", а за хип-хоп не сакам ни да спомнам. По првата година помината во слушање рап, знаев кои артисти каков стил на рап прават, која е нивната филозофија, идеологија и слично... Да не навлегувам. Очигледно е дека не си слушал рап од 7 години и исто толку, од проста причина што, ако е така, нема да го изјавиш ова:
DjMakko Напиша:
Врска си немате шо е рап.. и несакам повече за ова..кавги..Лок

Gangsta раперите, посебно тие, сами си ги пишуваат текстовите... А зошто е тоа така? Почни од Dj Cool-Herc, Africa Bambaataa, KRS-One, па заврши со Nas, 2Pac, Notorious B.I.G., The Outlawz, Fat Joe, Big Pun и така натаму, па се до 50 Cent, ќе сфатиш сам.

Мој совет до тебе DjMakko: Порасни, слушај рап уште повеќе, гледај на МТВ1 една емисија ја водат двајца познати луѓе на рап сцената во Македонија, за кои не знаеш, за да дојдеш на ниво на ДОСОТЕН член на форумов.
Поздрав.

П.С.
Уште еднаш извинете за должината на ова мислење, едноставно се исфрустрирав од малиот.

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Нема регистрирани членови and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап