Сега е точно : Jуни 18th, 2025, 12:26 am

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следна
Автор Порака
 Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 1:49 pm 
Отсутен

Регистриран: Јули 7th, 2005, 9:54 pm
Мислења: 288
Не сум „бунтовна“ друже, ја сум сосема смирена.Одамна престаав да се замарам...
Прочитав вчера наназад, интересно,ама не сум била информирана.
Трето, имам оставено коментар поодамна коа била отворена темава така да сеа ќе си молчам, само ме интересираше тоа понудата, ја видов, и толку е. А за тоа дали има женски рап у мкд...баш ми е сеедно у овој момент, зашто рапот ја што го праам не е за да докажам некому дали и колку женски можат да прават рап...Напротив...Не знам дали знаеш, али се фокусирам надвор од границиве на државава.

Поздрав.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 2:28 pm 
Отсутен
Модератор

Регистриран: Авдуст 13th, 2005, 12:32 pm
Мислења: 3275
Локација: Битола
Cr|m|naL Напиша:
Трето, имам оставено коментар поодамна коа била отворена темава така да сеа ќе си молчам, само ме интересираше тоа понудата, ја видов, и толку е. А за тоа дали има женски рап у мкд...баш ми е сеедно у овој момент, зашто рапот ја што го праам не е за да докажам некому дали и колку женски можат да прават рап...Напротив...Не знам дали знаеш, али се фокусирам надвор од границиве на државава.

Поздрав.

То ти е голема грешка и неправилно.
Ако имаш љубов кон рап шири ја прво овде , после надвор.
Има и други женски мциња ( не се многу , премалку се ) , па здружете сили и постигнете резултати.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 3:05 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Jуни 14th, 2004, 12:31 am
Мислења: 894
Локација: Tetovo , Brooklyn
и плус зашто не го споделиш со нас овде рапот што го праеш? безразлика дали се фокусираш на надвор од границиве да постигнеш нешто , ја се согласуем со рап ривал дека ако више се залагаш за женскиот рап или си се залагала за тоа прво треба овде да го презентираш и прошириш на сите слушатели на рап музика и ќе видиш како ќе се одвиваат понатаму работите...

поздрав

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 4:14 pm 
Отсутен

Регистриран: Jуни 23rd, 2006, 1:45 am
Мислења: 259
Локација: The Fucked Up World
Cr|m|naL Напиша:

Поздрав.

добро бе девојко има време само една песна имаш лугје по 3 албуми извадиле уште не успеале не викам дека немаш потенцијал туку се у свое време така

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 4:14 pm 
Отсутен
Членски аватор

Регистриран: Aприл 3rd, 2005, 4:48 pm
Мислења: 1567
Локација: "...I appear everywhere and nowhere at once..." - Veles
Cr|m|naL Напиша:

Поздрав.

твоја работа, како прво...не знам дали си чекала Вали тебе лично да те извести? си дал понуда човекот, очекувајќи дека и женските го следат макрап форумот, а посебно темата за женски рап, па поголемо известување од тоа, амин.
а за фокусот, ти си знаеш, макар да морам да ти кажам дека се согласувам со ривалот и со никсот...ме разочара со коментарот, и ако е така (ако навистина се фокусираш надвор од границиве) не знам колку значење би имале твоите зборови и песни во мкд. значи, џабе коментираш на форумите, и џабе твориш на мајчин јазик...
жал ми е што си се поставила така, ама тоа е само твој избор, нели...
и ако ги искалкулираш разликите во овој твој коментар, и мојот прв коментар кој го дадов
c-sativa Напиша:
како и да е, женските треба само да го фрлат комплексот од кој страдаат, и се ќе биде во ред со женскиот рап...

и ќе видиш дека разлика нема, и дека твојот коментар само потврди дека бев сосема во право...
поздрав друже, i'm out од темава
мир

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 6th, 2008, 4:29 pm 
Отсутен

Да, очекував одма да ми скокнете...Али како и да е, тоа си е мој избор, не е од памет зборење...А дали и кого сум разочарала, како што вика Куринов, не се замарам ни со тоа премногу, ако се трудам на сите да им удоволам, никаде не стигам. Кој сака да ме слуша ќе ме слуша и на македонски и на англиски...Потоа, моето творење на мајчин јазик е само мое, и луѓето што мислам дека ме почитуваат ги имаат моите песни...
Така да, слобода на мислење, слобода на говор и слобода на избор нели?

Па добро, сепак, секој си знае најдобро за себе, затоа ја одбивам на коментирам понатака на оваа тема...

Поздрав и почит до сите вас.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 7th, 2008, 6:12 am 
Отсутен
Членски аватор

Cr|m|naL Напиша:
Да, очекував одма да ми скокнете...Али како и да е, тоа си е мој избор, не е од памет зборење...А дали и кого сум разочарала, како што вика Куринов, не се замарам ни со тоа премногу, ако се трудам на сите да им удоволам, никаде не стигам. Кој сака да ме слуша ќе ме слуша и на македонски и на англиски...Потоа, моето творење на мајчин јазик е само мое, и луѓето што мислам дека ме почитуваат ги имаат моите песни...
Така да, слобода на мислење, слобода на говор и слобода на избор нели?

Па добро, сепак, секој си знае најдобро за себе, затоа ја одбивам на коментирам понатака на оваа тема...

Поздрав и почит до сите вас.

епа нормално е да очекуваш друже, прочитај што кажа погоре...значи, да резимираме:
никој не те тера да му удоволиш...треба да им се удоволи на правецот и на културата во обид да се зачуваат па и прошират...
а според она што ти го кажа, значи дека тебе ти е под гордост да го правиш тоа за кое ние секојдневно се бориме...? или можеби само ти е под гордост да го правиш тоа на мајчин јазик...или можеби во земјава нема достојна конкуренција или достојна публика за твоите дела...има уште многу "или" да се кажат, ама тие само ќе потврдат дека "твојот фокус надвор од границиве" е еден вид на предавство или во најмала рака понижување на твоите Македонски колеги...епа после таков потег друже, ќе може да те почитуваат ваљда само другарите/другарките и роднините....оти понижените колеги не даваат респект...
за крај, лош потег, или барем лоша изјава Criminalce....
од мене имаш и официјална замерка
мир

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 7th, 2008, 1:24 pm 
Отсутен

Ајде кажи ми ЗАШТО ЗБОРИШ кога не знаеш? Зашто однапред си јадеш да не речам гомна кога не знаеш каква е рљаботата? Зашто судиш, а поима си немаш нити ме знаеш нити ме познаваш? Али сеедно, ја мислам дека треба понатака да дискутирате и мене да ме оставите надовр од оваа тема. А ја кај ќе се фокусирам и зошто ич КУР ДА НЕ ТИ ЧУЕ, ок?

Ајде поздрав и секоја поддршка за женскиот рап во државава.

ОД мене толку.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 7th, 2008, 2:01 pm 
Отсутен
Членски аватор

Cr|m|naL Напиша:
Ајде кажи ми ЗАШТО ЗБОРИШ кога не знаеш? Зашто однапред си јадеш да не речам гомна кога не знаеш каква е рљаботата? Зашто судиш, а поима си немаш нити ме знаеш нити ме познаваш? Али сеедно, ја мислам дека треба понатака да дискутирате и мене да ме оставите надовр од оваа тема. А ја кај ќе се фокусирам и зошто ич КУР ДА НЕ ТИ ЧУЕ, ок?

Ајде поздрав и секоја поддршка за женскиот рап во државава.

ОД мене толку.

да не ми чуе?па зошто зборуваш на форум? не дискутирај, не изнесувај мислења ако не ти држи газот дека некој ќе ти го посере мислењето.
ти рече дека тоа е твој избор, а не дека си принудена. твој избор - моја критика.
друго, нема зошто ние да те оставаме надвор од темата...ако не ти се дискутира, излези си сама.
и уште нешто...немој да излезе на крајот на муабетиве дека си ПРИНУДЕНА да се фокусираш на правење рап надвор од границиве. тоа не може да биде.
и колку за информација за тебе и за сите што мислат како тебе друже: од кога сум на форумот, додека да престанам да се замарам со него, ми "чуело" и ќе ми чуе за ШТО САКАМ! за секој еден шо шлапнал нешто на форумчево, јас имам право да критикувам и да се замарам...ако имаш тајни и осетливи лични проблеми со кои не сакаш никој да се замара, најпаметно е да не ги изнесуваш на форумот.
мир.

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето:
ТемаИспратено: Декември 7th, 2008, 3:00 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

Регистриран: Jуни 14th, 2004, 12:31 am
Мислења: 894
Локација: Tetovo , Brooklyn
а каква е работата? според тоа што гледам не си лимитирана да идеш до скопје кј пријателите твои кај кого и што си снимила песна , можеш уште десет такви да средиш нели? проблем е парата? кај секој од нас е проблем парата а за жал овде једино и таке можеш да напраеш нешто , никој не те ебе одервајс. а сатива ти збори убоо , дискутирамо за женскиот рап , вали дал понуда да се снима кај него , не е уопште тешко да се ступи со него у контакт нити да се праша еј "друже" (јеботе зборот титовски) си заинтересиран да снимам кај тебе итн итн? зашто коа некој те напаѓа со факти ти се повлекуеш ? И веруј тоа што ти ќе го напраеш не удоволуваш никого , тоа е само за тебе , мислиш дека некој нема да спие раат ако ти ваке се понашаш?

поздрав и но хард филингс , работата е таква сакала ти прифатила или не , женски рап нема , не затоа што е наводно угнетуван од мушкиот рап (глупост) туку единствено заради недоволна посветеност на женските на таа тема , ако пишуеш лирика , тогаш и снимај ја , свите некако ваке или таке смо почнале на ист начин , со мука и со труд(тоа подразбира барање људи со студио , собирање паре на секој можен начин за една песна итн), ништо друго.

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ � теми ]  Оди на страна Предходна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Следна

Часовникот е според зоната: UTC + 1 час [ Летно време ]

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Google [Bot] and 3 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди до:  
Copyright © 2004-2023 Македонски Рап